ЗСУ знищили цілу танкову роту армії РФ під час наступу ворога на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ знищили цілу танкову роту армії РФ під час наступу ворога на Донбасі

ЗСУ знищили цілу танкову роту армії РФ під час наступу ворога на Донбасі
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, під час наступу кремлівської окупаційної армії українські військові знищили цілу танкову роту ворога у складі 9 бойових одиниць.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

ЗСУ завдають страшних втрат окупантам та зупиняють ворожий наступ 

На відео зафіксована спільна бойова робота артилерійських та інженерних підрозділів Десантно-штурмових військ ЗС України. Зокрема під час наступу ворожої танкової роти українськими десантниками ефективно знищено 9 ворожих танків, - йдеться у коментарі Генштабу до відповідного відео.

У той же час керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай повідомив, що кремлівська окупаційна армія продовжує наступ по всій лінії фронту на сході України.

Зокрема, армія РФ продовжує робити спроби прориву адмінкордону Луганської області.

Атакують з декількох напрямків. Там, де йти вперед їм незручно, влаштовують справжнє пекло, обстрілюючи території на горизонті. Тому небезпека надходить всюди - від Кремінної до Попасної, - зазначив Гайдай.

Лише вночі ворог завдав 8 артилерійських обстрілів, 3 - мінометних, а також 9 ракетних ударів.

За словами глави Луганської ОВА, окупаційні війська домоглися незначних успіхів протягом 8 липня і продовжують наступ на захід від Лисичанська.

Поки ніякої оперативної паузи, оголошеної ворогом, не спостерігається. Він атакує і обстрілює наші землі з тією ж інтенсивністю, як і раніше, - підкреслив керівник Луганської ОВА.

У той же час, за інформацією представників британської розвідки, Кремль перекидає резервні сили з усіх кінців РФ для проведення майбутніх наступальних операцій.

Велика частина нових піхотних підрозділів розгортається з бронемашинами МТ-ЛБ, знятими з довготривалого зберігання, в якості основного транспорту.

Як наголошується в зведенні, МТ-ЛБ раніше перебували на озброєнні в якості допоміжних з обох сторін, і Росія довгий час вважала їх непридатними для більшості передових завдань з транспортування піхоти. Спочатку вони були розроблені в 1950-х роках як тягачі для перевезення артилерії, мають дуже обмежену броню і оснащені тільки кулеметом для захисту.

Навпаки, більшість російських штурмових частин першого ешелону в лютому були оснащені бойовими машинами піхоти БМП - 2 з бронею товщиною до 33 мм, оснащеними потужною 30-мм автоматичною гарматою і протитанковою ракетною установкою.

Попри заяву президента Путинавід 7 липня 2022 року про те, що російські збройні сили "навіть не починали" свої дії в Україні, багато з їх підкріплень являють собою спеціальні групи, що розгортаються з використанням застарілогоабо невідповідного обладнання, - зазначають в Міноборони Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?