У Кабміні Гройсмана пояснили ситуацію з пенсіями на Донбасі
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні Гройсмана пояснили ситуацію з пенсіями на Донбасі

У Кабміні Гройсмана пояснили ситуацію з пенсіями на Донбасі

Мешканці Донбасу зможуть отримувати пенсії і соціальні виплати  лише на підконтрольних Україні територіях.

Про це заявив міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю чиновника hromadske.tv.

"Ми не відкидаемо право громадян отримувати пенсії, але у нас немає механізмів для такої реалізації на окупованих територіях", — підкреслив він.

При цьому чиновник додав, що одною з цілей Мінських угод є пошук можливостей для здійснення соціальних виплат на Донбасі.

У той же час Черниш запевнив, що не ввавжає можливим знаходження таких можливостей до повернення території під контроль України.

Також міністр запевнив, що виступає за повну виплату соціальної допомоги на неконтрольованих Україною територіях Донбасу — це гарантується рівними правами усіх громадян країни.



Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше Черниш виступив проти припинення виплати пенсій і соціальних допомог мешканцям окупованих територій Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?