У Кабміні назвали регіон, який під найбільшою загрозою від коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні назвали регіон, який під найбільшою загрозою від коронавірусу

У Кабміні назвали регіон, який під найбільшою загрозою від коронавірусу
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусом COVID-19 в Україні загострюється станом на середину жовтня, однак не по всіх регіонах рівнозначно. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав область, яка наразі знаходиться під найбільшою епідемічною загрозою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ у селекторній нараді з керівництвом областей.

За словами голови Кабінету міністрів, найгірша ситуація з коронавірусом склалася на Львівщині, на це вказують чіткі дані Ради національної безпеки та оборони.

На тлі такого негативного розвитку епідемії головам обласних державних адміністрацій варто активно діяти, а не займатися спостереженням і контролем.

"Треба вже ухвалювати рішення про перепрофілювання лікарень. Надавайте пропозиції про розгортання мобільних шпиталів та прорахунки, наскільки можливо розширити ліжковий фонд. Усім вже прийшла субвенція, і до кінця місяця 80% ліжкомісць мають бути забезпечені подачею кисню", – пояснив Шмигаль.

Він звернувся до керівників Одещини, Харківщини, Донеччини, Львівщини та влади Києва із закликом про засідання комісій ТЕБ і НС регулярно, залучати до таких подій представників органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, станом на ранок 21 жовтня по всій Україні виявили 315 826 випадків, за попередню добу нових діагнозів зареєстрували 6 719.

Як повідомляв ONLINE.UA, часто рекомендації ВООЗ та МОЗ всіх країн щодо соціальної дистанції, носіння масок і частого миття рук для запобігання зараження коронавірусом піддають критиці. Але ці поради дійсно обґрунтовані, і це в черговий раз підтвердили японські дослідники, які розрахували, скільки часу коронавірус живе на шкірі людини. Виявилося, SARS-CoV-2 виживає на шкірі до 9 годин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?