У Кабміні оголосили про велику перемогу, що торкнеться всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні оголосили про велику перемогу, що торкнеться всіх українців

У Кабміні оголосили про велику перемогу, що торкнеться всіх українців
Джерело:  online.ua

Електронні медичні висновки почали працювати в українській системі охорони здоров'я. Ця подія стала частиною масштабної реформи, пов'язаної з цифровізацією паперових документів та медицини одночасно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг заступника міністра охорони здоров'я Ярослава Кучера.

За його словами, перший такий висновок оформили вже минулої суботи, 3 жовтня.

"В Україні запрацювали електроні медичні висновки — це дуже велика перемога, яку на собі відчує кожен громадянин і Міністерством охорони здоров’я спільно з Міністерство цифрової трансформації, НСЗУ, Фондом Східної Європи запустили модуль електронних медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я. Перші електронні медичні висновки, зокрема, медичний висновок про народження малюків, був виданий у цю суботу у Києві", - зауважив посадовець.

Слід нагадати, що в українському уряді також триває розробка повноцінних електронних лікарняних. Таку ініціативу планують впровадити на початку 2021 року, вона потребуватиме інтеграції з системою eHealth.

Наразі лікарняні існують лише у тестовому режимі. Згідно з заявою міністра Максима Степанов у липні, це означає, що водночас будуть доступні звичайні лікарняні та електронні. Згодом від старих зразків відмовляться.

Попередня оцінка говорить, що перехід до цифрового формату у цій галузі дозволить зекономити приблизно 4 мільйони гривень. Саме такі гроші міністерство щороку витрачало на придбання бланків, які перетворювали на лікарняні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна поки що не відзначилася другою хвилею епідемії коронавірусу COVID-19, стверджують у Міністерстві охорони здоров’я. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив такий висновок уряду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?