У Кабміні переглянуть план виходу з карантину - що відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні переглянуть план виходу з карантину - що відомо

У Кабміні переглянуть план виходу з карантину - що відомо
Джерело:  LB.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що план виводу України з карантину можуть переглянути. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

За його словами, затверджені Кабінетом міністрів п'ять етапів залишаться та почнуть процес з першого.

"Ми будемо його переглядати, тому що ми ведемо переговори з бізнесом і намагаємося знайти баланс. Також комунікуючи з Міністерством освіти в питанні садків і шкіл. Будемо спостерігати за епідемічною ситуацією і приймати рішення", - пояснив Ляшко.

Заступник голови МОЗ додав, до 22 травня ухвалять рішення щодо відкриття дитячих садків. Вони або відновлять роботу, або ж потраплять до іншого етапу.

У первинному плані дитсадки - на одному рівні з іншими освітніми закладами. Їх відкриття планувалося одночасно під час четвертого етапу.

Наразі у Кабміні прискорили окремі послаблення, серед таких рішень — дозвіл на роботу кав'ярень та відкритих локацій кафе.

"Ми відновили планові операції, але це не означає, що ми відновили їх на 100%. У першу чергу повинні проводитися ті операції, які були заплановані ще на березень-початок квітня. Щоб деякі з них не довелося перенести в ургентні, — каже Ляшко. - Також ми перенесли стоматологічну допомогу з четвертого етапу на перший. Ми розуміємо, що можливий ризик інфікування, але є запропоновані європейською практикою санітарні норми — і стоматологи як медики, впевнений, будуть їх дотримуватися", - зауважив Ляшко.

Він резюмував, топ-посадовці можуть переглянути критерії до кожного з етапів плану.

Як повідомляв ONLINE.UA, київський мер Віталій Кличко виступив із нагадування про перші послаблення, які передбачаються 12 травня. Він остаточно пояснив, на відкриття чого слід чекати мешканцям столиці. Повний список — у матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?