У Кабміні підготували нововведення для держслужбовців - що відомо
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні підготували нововведення для держслужбовців - що відомо

У Кабміні підготували нововведення для держслужбовців - що відомо
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів планують перевести усі процедури надання зарплат держслужбовцям у безготівковий формат. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Telegram-канал міністра Дмитра Дубілета.

За словами посадовця, модернізація дозволить заощадити близько 60 мільйонів гривень на рік. Відповідна постанова отримала схвалення у неділю, 4 листопада.

"60 млн грн на рік витрачають центральні органи влади та обладміністрації на банківські комісії через те, що платять зарплату готівкою. І ще якусь суму, яку ми вже не рахували, на виплати за відрядження. Виявилось, що близько 7% співробітників отримують зарплату готівкою, а не на банківський рахунок", - стверджує Дубілет.

Міністр вважає, що таким чином уряд не тільки заощадить гроші, але й підвищить фінансову грамотність представників державних структур. Банки після оптимізації не зазнають збитків, бо готівкові операції навіть для них є "збитковою історією".

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві економіки озвучили неочікуваний результат статистичних підсумків щодо міста з найвищою середньою зарплатою в Україні. Перше місце посів Маріуполь Донецької області з 17 114 гривень. Таким чином, він обійшов Київ, показник у якому сягнув 15 561 гривню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?