У Кабміні підготували план порятунку бізнесу - що анонсували
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні підготували план порятунку бізнесу - що анонсували

У Кабміні підготували план порятунку бізнесу - що анонсували
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів анонсували так звані "кредитні канікули" для представників малого та мікробізнесу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля під час урядового засідання.

За його словами, заходи з підтримки передбачають кредити під 0%. Такі позики необхідно гасити протягом року. Для них також існує умова — збереження певної кількості робочих місць, не менше 80%.

"Мінекономіки та Мінфін запропонували ряд програм по кредитній підтримці малого та -мікро бізнесу, які будуть полягати у видачі нових кредитів, так і рефінансуванню діючих кредитів з нульовою ставкою та погашенням тіла кредита через рік, фактично — це так звані кредитні канікули", - пояснив Шмигаль.

Він додав, що уряд використає у цій ситуації як інструмент програму "Доступні кредити 5-7-9%". Згадані у назві відсотки не будуть актуальними.

"А також видавати нові кредити, як для поповнення оборотних коштів, так і на інвестиційні цілі. Основна умова — збереження не менше 80% робочих місць в малому та мікробізнесу", - підкреслив голова Кабміну.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні Нацбанк зробив аналіз першого місяця карантину в Україні. Згідно з висновками фінансистів, країна спокійно пережила цей етап з економічної точки зору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?