У Кабміні підтримали важливий законопроєкт - до чого готуватись
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні підтримали важливий законопроєкт - до чого готуватись

У Кабміні підтримали важливий законопроєкт - до чого готуватись
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів підтримали важливий законопроєкт, який стосується електротранспорту. Документ "Про внесення змін до Закону України "Про автомобільний транспорт" врегульовує законодавче становище відповідного транспорту в країні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство інфраструктури.

За оприлюдненими даними, перш за все проєкт закону вводить певні терміни на офіційному рівні. Серед них: "електричний транспортний засіб" ("електромобіль"), "електробус", "станція зарядки електромобілів", "вантажний електромобіль", "легковий електромобіль", "гібридний електромобіль", "плагін-гібридний електромобіль".

Міністр Владислав Криклій наголосив, документ стане основою для зростання електромобільності в Україні.

"Сподіваюсь, що Верховна Рада теж найближчим часом позитивно його оцінить. Адже на ці зміни чекають тисячі українців, котрі зараз користуються або хочуть почати користуватися електротранспортом", - пояснив він.

Нагадаємо, Укравтопром від початку 2020 року зареєстрував по всій країні 4 962 електрокарів, упродовж минулого року таких засобів поставлено на облік 7 542.

Слід нагадати, що електротранспорт набуває популярності по всьому світу, важливим чинником у цьому напрямку став Ілон Маск з його Tesla. Утім, відомі бренди також вже давно виготовляють власні електрокари.

Як повідомляв ONLINE.UA, кіберспорт на території України офіційно набув статусу повноцінного спортивного напрямку. Таке рішення ухвалили в Міністерстві цифрової трансформації у понеділок, 7 вересня.

За словами заступника міністра Олександра Борнякова, рішення ухвалила Комісія з визнання виду спорту в Україні. Він нагадав, в Україні закріпилася потужна культура кіберспорту, наші спортсмени здобувають престижні нагороди в цьому напрямку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?