У Кабміні планують масове тестування українців на коронавірус: рішення вже розроблюють
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні планують масове тестування українців на коронавірус: рішення вже розроблюють

У Кабміні планують масове тестування українців на коронавірус: рішення вже розроблюють
Джерело:  Кореспондент

По Україні можуть провести масове тестування на коронавірус COVID-19, стверджує прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Наразі відповідне рішення розроблюють на рівні українського уряду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю політика виданню "Кореспондент".

За його словами, під час розробки представники Кабміну орієнтуються на певні деталі.

"Кабмін також працює над проєктом тотального тестування на COVID-19. Пріоритети — Київ і область, обласні центри та великі міста із населенням понад 100 тисяч осіб", - наголосив Шмигаль.

Водночас раніше на рівні Ради національної безпеки та оборони звертали увагу на неможливість організації всеосяжного тестування на інфекцію COVID-19. Безпосередньо секретар відомства Олексій Данілов пояснив, йдеться про надзвичайні обсяги високоякісних тестів, які даватимуть відповідний результат.

"Більш того, треба розуміти, що система має витримати, бо тестування має бути якісне. Якщо робити тестування самих себе, і воно не буде відображати реальний стан... тому що ця хвороба дивна: я думаю, що на сьогодні ми не можемо зрозуміти, чому у сім’ї чоловік хворіє, а дружина, діти — ні", - пояснив Данілов.

Станом на ранок 3 грудня по всій Україні виявили 772 760 випадків коронавірусу COVID-19, за попередню добу нових діагнозів 14 496.

Як повідомляв ONLINE.UA, вакцинація проти коронавірусу COVID-19 виключно груп ризику в Україні потребує 15,1 мільярда гривень. У Міністерстві охорони здоров’я нагадали, що проєкт держбюджету на 2021 рік передбачає лише 2,6 мільярда гривень. За даними МОЗ, в уряді вже визначили чітко, хто отримуватиме препарат на первинному етапі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?