У Кабміні попередили про індексацію пенсій у березні
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні попередили про індексацію пенсій у березні

У Кабміні попередили про індексацію пенсій у березні
Джерело:  online.ua

Український уряд у понеділок, 22 лютого, ухвалив нове рішення щодо періоду чергового етапу індексації пенсій. Передбачається, що відповідні зміни втілять вже упродовж наступного березня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міністерства соціальної політики.

Згідно з офіційними даними, таке рішення представники Кабінету міністрів ухвалили під час засідання. Наразі йдеться про індексацію в 11% вже з 1 березня.

“22 лютого 2021 року уряд схвалив постанову Кабінету Міністрів України “Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році”. Відповідно до постанови, у 2021 році індексація пенсій буде проведена з 1 березня. Затверджено показник збільшення розміру пенсій, обчисленого від заробітної плати та страхового стажу кожного пенсіонера на рівні 11 %”, - оголосили в міністерстві.

Відомство очікує, що підвищення пенсій таким чином торкнеться 8 мільйонів громадян України.

“Розмір пенсії підвищиться в середньому на 308 гривень. Мінімальний розмір підвищення встановлено на рівні 100 грн. Підвищується мінімальна пенсійна виплата до рівня 2 200 грн особам, які мають тривалий страховий стаж (30 років для жінок та 35 років для чоловіків)”, - додали в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, також нещодавно на рівні Кабміну узгодили бюджет Пенсійного фонду України на 2021 рік.

Як повідомляв ONLINE.UA, 8 лютого офіційно стало відомо, що Кабмін схвалив законопроєкт"Про внесення змін до Кодексу законів про працю України про позначення поняття трудових відносин і ознак їх наявності". На переконання українських міністрів, ухвалення такого закону сприятиме зменшенню незадекларованої праці в Україні, легалізації заробітної плати та посиленню захисту працівників.

Варто звернути увагу на те, що документом передбачаються визначення на законодавчому рівні поняття трудових відносин і введення принципу презумпції наявності трудових відносин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?