У Кабміні потішили українців новиною про лікарняні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні потішили українців новиною про лікарняні

У Кабміні потішили українців новиною про лікарняні

Український уряд найближчим часом частково переведе лікарняний лист у новий формат. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

За словами міністра Дмитра Дубілета, йдеться про можливість дистанційного закриття лікарняного, щоб не йти у відповідний заклад.

"Повністю перевести їх в електронну форму на цьому етапі не вдасться. Але ми зможемо зробити електронний облік цих лікарняних і за рахунок цього позбудемося від такого явища, як підробка лікарняних", - пояснив чиновник.

Дубілет зазначив, через підробні лікарняні держава разом із роботодавцями втрачає великі кошти щороку. Завдяки єдиному реєстру лікарняних ці документи буде дуже важко підробити, а отримати можна буде біль прозоро.

Міністр назвав закриття лікарняного у дистанційному форматі приємним бонусом для українців.

"Ти зможеш зателефонувати лікарю та сказати: "Я одужав, закривайте, я хочу на роботу", - підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабінет міністрів планує впровадити нову ініціативу проти тіньового ринку сигарет та алкоголю. Дмитро Дубілет заявив, що завдяки хоча б частковому виводу на "світло" обіг відповідної продукції держава отримає додаткові мільярди гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?