У Кабміні пояснили, як виведуть з "тіні" алкоголь та сигарети
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні пояснили, як виведуть з "тіні" алкоголь та сигарети

У Кабміні пояснили, як виведуть з "тіні" алкоголь та сигарети

Міністр уряду Дмитро Дубілет розповів, що нова влада має план з "відбілювання" ринків сигарет та алкоголю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Економічну правду".

За його словами, відповідний проєкт вже запущено у Кабміні. Поліграфкомбінат "Україна", який виробляє акцизні марки, зменшив рівень роботи у два рази. Посадовець вважає, що це не пов'язано зі зменшенням вживання алкоголю або сигарет.

"Якщо вивести "на світло" хоча б половину тіньового ринку сигарет і алкоголю, то це принесе в бюджет додатково 5-10 млрд грн на рік. Але ще більш важливо, що українці будуть менше труїтися або навіть вмирати від неякісної продукції, розлитої незрозуміло де", - пояснив Дубілет.

Згідно з урядовими даними, близько половини алкоголю і 10% сигарет наразі перебувають у "тіні".

"По-перше, думаємо оновити акцизну марку, щоб її було складніше підробити. По-друге, нам потрібно налагодити роботу з силовими органами, щоб вони працювали з тими магазинами, які торгують незаконною продукцією", - стверджує міністр.

Для цього потрібна "політична воля", бо влада має усі адреси та імена.

Третій пункт - концепція track and trace. Вона полягає у впроваджуванні системи відстежування шляху підакцизних продуктів в електронній формі. Йдеться про період від виробництва до продажу.

Як повідомляв ONLINE.UA, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що економічне зростання України може сягнути 40%. Для цього потрібні певні умови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?