У Кабміні потішили українців з окупованого Донбасу новим рішенням
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні потішили українців з окупованого Донбасу новим рішенням

У Кабміні потішили українців з окупованого Донбасу новим рішенням
Джерело:  online.ua

Міністерство освіти й науки виступило з оголошенням щодо спеціальних підготовчих курсів для дітей з окупованих районів Донецької та Луганської областей. Працюватимуть вони на базі українських вишів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

За оприлюдненими даними, це допоможе молоді вступати до українських вишів.

"Усі заходи в межах реалізації заходів підтримки жителів тимчасово непідконтрольних Україні територій з питань спрощеної процедури вступу до ЗВО проводяться за рахунок державних коштів і частково коштів міжнародних, що заощаджує видатки з бюджету як для МОН, так і для Урядового контактного центру", - пояснили в міністерстві.

Відомство нагадало, що завдяки центрам для вступу у 2020 році понад 2 тисячі осіб вступили на навчання до українських вишів з окупованих районів Криму та Донбасу.

"З початку роботи освітніх центрів "Крим-Україна" та "Донбас-Україна" вдвічі збільшилася кількість вступників із тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу до українських закладів вищої освіти. Якщо у 2016 році було зараховано 1008 студентів, то у 2020 році – 2026. При цьому з метою безпеки вступників у рейтингових списках та наказах про зарахування прізвища шифрувалися", - пояснили в Міносвіти.

Упродовж останніх років український уряд неодноразово вводив ініціативи із залучення абітурієнтів з ОРДЛО.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві освіти та науки України не бачать підстав для переведення школярів на дистанційну форму навчання. Із заявою виступили на тлі карантину й нагадали, що цього не потребує навіть інші надзвичайні обставини чи тимчасова неможливість відвідування закладів. Водночас в Україні продовжує поширюватися коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?