У Кабміні пояснили, як завершиться деокупація Донбасу та Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні пояснили, як завершиться деокупація Донбасу та Криму

У Кабміні пояснили, як завершиться деокупація Донбасу та Криму
Джерело:  ТСН

Процес реінтеграції окупованих районів Донбасу та Криму буде повноцінно завершений лише за однієї умови, вважає віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков. Він зауважив, йдеться про відновлення українського контролю в регіонах та фактичної ліквідації неактуального Мінреінтеграції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

За його словами, перший етап реального інтеграційного процесу — це перенесення сервісних центрів до україно-російського кордону. Наразі вони знаходяться на лінії зіткнення та адмінмежі з Кримом.

"Ви знаєте, я розумію тривалість цього процесу. Про це говорить і досвід Хорватії. І першим етапом буде те, що наші сервісні центри будуть перенесені з лінії дотику й адмінмежі на українсько-російський кордон, коли наші прапори замайорять над усіма адмінбудинками. Але головне, коли буде прийнято усвідомлене рішення на державному рівні про ліквідацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, бо воно буде не потрібне, ось це буде завершенням реінтеграції", - пояснив Резніков.

Слід нагадати, Україна втратила контроль над Кримом, а на Донбасі — над Донецьком, Луганськом та окремими районами відповідних областей навесні 2014 року. З того часу російський агресор не визнає своїх міжнародних злочинів, а упродовж 2020 року так чи інакше блокує переговорний процес щодо війни на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Офіс президента України назвав класичним прикладом пропаганди звинувачення, які висуває Кремль щодо процесу врегулювання війни на Донбасі. Москва систематично дорікає українській стороні пасивністю, однак це не відповідає дійсності. За заявою відомства, речника президента РФ Дмитра Пєскова не важко передбачити в його твердженнях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?