У Кабміні пропонують перетворити Лук'янівське СІЗО на готель
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кабміні пропонують перетворити Лук'янівське СІЗО на готель

У Кабміні пропонують перетворити Лук'янівське СІЗО на готель
Джерело:  online.ua

У Міністерстві юстиції виступили із заявою щодо перетворення відомого Лук’янівського СІЗО в Києві на готель - він може з’явитися у найстарішому з корпусів тюремного комплексу.

Джерело: РБК-Україна

За словами міністра Дениса Малюськи, одна з частин СІЗО водночас залишатиметься чинною, де триматимуть в’язнів. Йдеться про перетворення на готель 200-річної споруди.

Він уточнив, що Лук’янівське СІЗО було б вигідним продати, однак там утримують багато в’язнів.

“Зараз в ньому міститься більше двох тисяч осіб, а той об'єкт, який ми йому на заміну будуємо на Бориспільській трасі, буде розрахований на одну тисячу. Відповідно, тисяча ще залишиться в Лук'янівці”, - пояснив Малюська.

Голова міністерства звернув увагу на те, що частково в’язнів переведуть до бориспільського об’єкту, а після закриють для відповідного використання 200-річний корпус “Катька”.

“Ми планували зробити там готель, скоріш за все”, - додав він.

Раніше обговорювалася ідея створення музею, однак виявилося, що приміщення надзвичайно велике.

“Зараз в ньому утримується більше двох тисяч людей, а той об'єкт, який ми йому на заміну будуємо по Бориспільській трасі, буде розрахований на одну тисячу. Відповідно, тисяча ще залишиться в Лук'янівці. Тому мова буде йти про замороження і зміну призначення лише частини СІЗО. Інша частина Лук'янівського ізолятора найближчі років 5-6 ще залишиться там”, - резюмував Малюська з приводу об’єкту.

Він також розповів, що лише продано єдину в’язницю у Львові, однак насправді ж це не пов’язано з невеликою кількістю покупців. Потенційних охочих багато, просто їх залякує бюрократія з приватизацією та законодавством.

“Так вже склалося в Україні історично, що такі дії коштують дуже дорого. Тобто якщо додати ту суму, яку треба нам заплатити за об'єкт, і ту, яку треба віддати за врегулювання питань з місцевими "князьками", то воно виходить непідйомною для інвестора. Об'єкт не окуповується”, - наголосив міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?