У Кабміні прямо заявили про російські гроші у фінансуванні каналів Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні прямо заявили про російські гроші у фінансуванні каналів Медведчука

У Кабміні прямо заявили про російські гроші у фінансуванні каналів Медведчука
Джерело:  online.ua

Фінансування телеканалів одіозного олігарха Віктора Медведчука, мовлення яких нещодавно було заблоковано в Україні, відбувалося з ознаками російського втручання. Міністр культури Олександр Ткаченко стверджує, що роботу “112 Україна”, ZIK, NewsOne прямо забезпечували російські грошові ресурси. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на LB.ua.

За його словами, він входив у склад тимчасової комісії, яка займалася питанням санкцій.

“Що стосується мене, під час роботи ТСК по медведчуківських каналах нам дали можливість ознайомитися з документами. Цікавило якраз факт їх придбання, оскільки там довга і заплутана історія. У мене є підстави говорити про опосередковане фінансуванні з боку Росії як мінімум на етапі придбання цих каналів”, - наголосив Ткаченко.

Він ствердно відповів на уточнювальне питання саме про блокування активів як справу про фінансування тероризму.

“Зараз санкції були введені, очевидно, на підставі дій правоохоронних органів. Яких саме, прямо не називається, оскільки це — питання слідства. Але те, що членам РНБО доступна ця інформація, посилаючись на те, що говорять вони і каже президент, можна зробити висновок, що таких даних достатньо”, - стверджує міністр.

Нагадаємо, номінально телеканали належать нардепу Тарасу Козаку, одному з найбільш наближених до Віктора Медведчука осіб. Саме проти нього ввели санкції та відповідно заблокували його активи. Наразі згадана вище трійка телеканалів, яка відзначилася за останні роки безліччю матеріалів відверто проросійського напрямку, веде мовлення виключно через інтернет-майданчики.

Ткаченко в інтерв’ю підкреслив, що дійсно має інформацію про ведення справи санкцій з 2018 року. СБУ водночас почала реально протидіяти Козаку лише на початку 2021 року, однак невідомі реальні причини для того, чому подібного не сталося раніше.

Як повідомляв ONLINE.UA, Рада національної безпеки та оборони України продовжить працювати над санкціями проти народних депутатів. Їх анонсував секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи блокування каналів Віктора Медведчука, юридичним власником яких є нардеп Тарас Козак. Данілов попередив, що санкції проти Козака — цей тільки початок, оскільки в української влади є вже достатньо аргументів, щоб впровадити обмеження проти ще кількох народних обранців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?