У Кабміні відповіли на чутки про штрафи для ЗСУ за вогонь у відповідь на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні відповіли на чутки про штрафи для ЗСУ за вогонь у відповідь на Донбасі

У Кабміні відповіли на чутки про штрафи для ЗСУ за вогонь у відповідь на Донбасі
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів не вводив штрафів для українських військовослужбовців, які відкривають вогонь у відповідь по бойовиках окупаційного режиму. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заперечив відповідним чуткам, які поширювалися після рішення на рівні Міністерства оборони. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика у Верховній Раді.

За його словами, жодні штрафи за вогонь у напрямку ворожих позицій бійці Операції Об’єднаних сил не отримують.

“До військовослужбовців у районі проведення Операції об'єднаних сил штрафи за вогонь у відповідь на російські провокації не застосовуються”, - наголосив Шмигаль.

Він зауважив, бійці навпаки можуть отримувати премії за високий рівень служби.

У вересні 2020 року Міноборони затвердило наказ про преміювання та зменшення додаткових виплат офіцерам та іншим військовослужбовцям за вогонь у відповідь на обстріли окупантів. Документ викликав резонанс, адже обстріли з ворожого боку тривають, а самих бійців за придушення провокацій нібито каратимуть фінансово.

У Міноборони були вимушені згодом виступити з новою заявою у відповідь на обурення громадян України. Посадовці звернули увагу на визначення наказом додаткової винагороди бійцям разом з порядком її виплати. Одночасно документ “жодним чином не встановлює правила і не регламентує режим припинення вогню на лінії зіткнення”.

Нагадаємо, з кінця липня 2020 року в зоні бойових дій на Донбасі став чинним режим припинення вогню. З того часу, за словами самого президента Володимира Зеленського скоротилися втрати української сторони, однак останнього часу в січні-лютому 2021 року спостерігаються спроби загострити ситуацію з боку окупантів.

Як повідомляв ONLINE.UA, постійний представник України при Організації Об’єднаних Націй Сергій Кислиця звернув увагу українців та міжнародної спільноти на те, що миротворці ООН можуть з’явитися на Донбасі лише тоді, коли Росія та Україна укладуть договір про припинення війни. За його словами, наразі це єдина умова, яку висуває організація, однак, оскільки її зараз неможливо виконати, то у Нью-Йорку навіть не ведеться практична дискусія щодо розгортання місії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?