У Кабміні відповіли на раптовий заклик Зеленського - заява Шмигаля
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні відповіли на раптовий заклик Зеленського - заява Шмигаля

У Кабміні відповіли на раптовий заклик Зеленського - заява Шмигаля
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів України підтримав заклик президента Володимира Зеленського щодо послаблень карантинних обмежень стосовно продовольчих ринків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, відповідне питання уряд розгляне найближчим часом. Наступне засідання запланували на середу, 29 квітня.

У понеділок, 27 квітня, очільник Кабміну брав участь у віртуальній нараді з Офісом президента. Він пояснив, що наразі у Міністерства охорони здоров'я та Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства є чіткий алгоритм роботи.

"Йдеться про відкриття 281 продовольчого ринку по всій території України, які зможуть функціонувати в режимі не гірше, ніж супермаркети. Тобто з дотриманням жорстких санітарних норм, порушення яких будуть суворо каратися, аж до закриття роботи ринків на певний період", - підкреслив Шмигаль.

Він додав, що низку змін зареєструють у постанові №211 під час згаданого засідання у майбутньому.

Нагадаємо, станом на 27 квітня в Україні підтвердили 9 009 випадків коронавірусу COVID-19. Карантинні обмеження тривають до 11 травня. Наразі продовольчі ринки не працюють. Також не функціонують розважальні заклади, бари, ресторани, кафе. Єдина умова — на виніс чи у режимі доставки замовлень.

Питання про відновлення роботи ринків обговорювали неодноразово протягом квітня. Утім, однозначного рішення не ухвалили.

Як повідомляв ONLINE.UA, Володимир Зеленський підкреслив, що замислився щодо ринків, бо з'явилася певна "психологічна втома. Він зазначив, Що такі об'єкти — критичні для харчування тисяч українців. Він закликав відкрити їх за умови дотримання жорстких правил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?