У Кабміні визначили, хто отримає грошову допомогу через посилений карантин
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні визначили, хто отримає грошову допомогу через посилений карантин

У Кабміні визначили, хто отримає грошову допомогу через посилений карантин
Джерело:  online.ua

Посилення карантину в окремих регіонах України перш за все вдарить по представниках бізнесу — працювати не зможуть чисельні ФОП, а також робітники дрібних підприємств. З цього приводу на найвищому рівні оголосили про підготовку рішення щодо фінансової підтримки тих, хто постраждав через введення так званих локдаунів. На урядовому засіданні у середу, 24 березня, було затверджено таку грошову підтримку у важкі часи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву прем’єр-міністра Дениса Шмигаля на його офіційному каналі в Telegram.

За його словами, рішення ухвалили на доручення президента Володимира Зеленського.

“Держава готова виплатити ФОПам та працівникам підприємств, які постраждають внаслідок запроваджених карантинних обмежень у червоних зонах, по 8 тисяч гривень. Так само як це було взимку. Але ми також очікуємо, що крім державної підтримки, органи місцевого самоврядування запровадять для цих людей додаткові виплати”,- наголосив Шмигаль.

Політик зауважив, рішення розробили спеціально на тлі виникнення нової хвилі захворюваності.

“Через збільшення кількості захворювань в Україні, все більша кількість областей потрапляють до червоного рівня епідемічної небезпеки. Тому розроблено комплекс заходів із підтримки людей та бізнесу, які будуть реалізовані у співпраці з органами місцевого самоврядування”, - додав він.

Нагадаємо, станом на 24 березня по всій Україні у “червоній зоні” карантину опинилися вже 8 регіонів, серед них — Київ та Київщина. Наразі у цих районах не працюють культурно-розважальні заклади, заборонено проводити масові заходи з винятками, на стадіони не допускають вболівальників, а гастрономічні заклади працюють виключно на винос чи за доставкою.

Така ситуація триватиме до наступного перегляду епідемічних показників, за підсумками якого деякі регіони можуть перевести до “помаранчевої зони”. Утім, це не означає, що під найсуворіші обмеження не потраплять у той самий момент інші.

Як повідомляв ONLINE.UA, додатково на рівні Кабінету міністрів людей фактично зобов’язали носити захисні маски навіть на вулицях чи у парках. Утім, у київській мерії у середу, 24 березня, уточнили, коли реально необхідно ними користуватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?