У Кличка уточнили, коли необхідно носити маску на вулиці
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кличка уточнили, коли необхідно носити маску на вулиці

У Кличка уточнили, коли необхідно носити маску на вулиці
Джерело:  online.ua

Віднедавна Київ, а з ним уся Київська область, потрапили до “червоної зони” карантину, яка передбачає максимальне посилення обмежень. Перш за все вони торкнулися культурно-розважальних, гастрономічних закладів, однак додатково на рівні Кабінету міністрів людей фактично зобов’язали носити захисні маски навіть на вулицях чи у парках. Утім, у київській мерії у середу, 24 березня, уточнили, коли реально необхідно ними користуватися. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Україна 24”.

За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Володимира Бондаренка, йдеться лише про громадські локації, де неможливо забезпечити дистанцію між людьми.

“Сьогодні Міністерство охорони здоров'я роз'яснило, що це обмеження впроваджено для вулиць, на яких неможливо дотримуватися дистанції. Тобто коли ми говоримо про те, що неможливо перебувати від іншої людини на відстані щонайменше 1,5 метра, тоді ми зобов'язані надіти засіб індивідуального захисту”, - наголосив посадовець.

Нагадаємо, згадана норма уряду затверджена постановою №230 від 22 березня, вона додає відповідний пункт до рішення щодо карантинних правил, які ухвалили 9 грудня торік.

Київська міська влада передбачала окремо вручну посилити карантинні обмеження з 20 березня до 9 квітня, однак вже за кілька наступних днів опинилася у “червоній зоні” загальноукраїнського режиму. Одночасно з цим міське рішення фактично втратило чинність, тож виходити з-під обмежень столиця буде відповідно оновленню карантинних зон.

Як повідомляв ONLINE.UA, коронавірус в Україні продовжує крокувати регіонами — як оригінальний COVID-19, так і нові штами. На тлі нової хвилі захворюваності, яку зафіксували у лютому-березні, традиційно зростає рівень госпіталізацій, однак збільшується кількість таких випадків надзвичайно стрімко. У Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що таким чином медики намагаються проводити превентивні заходи для стримування епідемії.

Лікарі дійсно спрямовують до стаціонару людей, не очікуючи виникнення у них важких симптомів інфекції. Медична система готувалася до цього, тож попри навантаження вона працює нормально.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?