У МОЗ пояснили причини стрімкого зростання госпіталізацій з коронавірусом
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ пояснили причини стрімкого зростання госпіталізацій з коронавірусом

У МОЗ пояснили причини стрімкого зростання госпіталізацій з коронавірусом
Джерело:  online.ua

Коронавірус в Україні продовжує крокувати регіонами — як оригінальний COVID-19, так і нові штами. На тлі нової хвилі захворюваності, яку зафіксували у лютому-березні, традиційно зростає рівень госпіталізацій, однак збільшується кількість таких випадків надзвичайно стрімко. У Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що таким чином медики намагаються проводити превентивні заходи для стримування епідемії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра Максима Степанова у Facebook.

За його словами, лікарі дійсно спрямовують до стаціонару людей, не очікуючи виникнення у них важких симптомів інфекції. Медична система готувалася до цього, тож попри навантаження вона працює нормально.

“Сьогодні на брифінгу я констатував відчутне збільшення госпіталізацій. Однак справа не тільки в агресивності “британця”. Розуміючи відповідальність перед людьми, ми свідомо йдемо на збільшення госпіталізацій, не чекаючи появи перших проявів важкої клінічної картини”, - наголосив Степанов.

Згідно з оголошенням топпосадовця, у разі можливості, пацієнтів госпіталізують до того, як у них почне розвиватися важкий перебіг хвороби.

“І наша стратегія дозволяє тримати найнижчі показники смертності в Європі на мільйон населення. Саме тому є запас міцності, який дозволить країні пережити чергову хвилю пандемії”, - резюмував політик.

Станом на ранок у вівторок, 23 березня, в Україні від початку пандемії зареєстрували понад 1,5 мільйона діагнозів, за попередню добу нових — понад 11 тисяч. Також зафіксовано рекордну добову смертність — одразу 333 пацієнти.

“Британський штам вірусу дійсно небезпечний. Висока контагіозність, важкий перебіг хвороби, тривалі постковідні наслідки – ураження печінки, нирок, центральної нервової системи. Ситуація із заповненістю ліжок і госпіталізаціями напружена”, - звернув увагу Степанов.

Як повідомляв ONLINE.UA, по всій Україні у “червоній зоні” адаптивного карантину опинилися вже 8 регіонів. Серед них, зокрема, під найжорсткішим рівнем обмежень опинився й Київ. На рівні Кабінету міністрів напередодні ухвалили рішення щодо більш жорстких правил використання масок у “червоній зоні” — наразі у столиці заборонено знаходитися буквально на вулиці, у парку чи іншому громадському місці без захисту обличчя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?