У Києві заборонили ходити вулицями й парками без масок
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві заборонили ходити вулицями й парками без масок

У Києві заборонили ходити вулицями й парками без масок
Джерело:  online.ua

Станом на ранок у вівторок, 23 березня, по всій Україні у “червоній зоні” адаптивного карантину опинилися вже 8 регіонів. Серед них, зокрема, під найжорсткішим рівнем обмежень опинився й Київ. На рівні Кабінету міністрів напередодні ухвалили рішення щодо більш жорстких правил використання масок у “червоній зоні” - наразі у столиці заборонено знаходитися буквально на вулиці, у парку чи іншому громадському місці без захисту обличчя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднену урядову постанову.

За офіційними даними, заборонено “перебування на територіях загального користування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно”.

Обмеження торкаються парків (усіх різновидів — гідропарків, лугопарків, лісопарків, парків культури й відпочинку, спортивних, національних, історичних), а також територій пам’яток культурної чи історичної спадщини, майданів, площ, бульварів, вулиць, доріг, пляжів, кладовищ.

Відповідно окрім безпосередньо Києва під дію цього рішення підпадають усі регіони, які опинилися у “червоній зоні”:

  • Київ;

  • Київська область;

  • Івано-Франківська

  • Чернівецька область;

  • Закарпатська область;

  • Житомирська область;

  • Одеська область;

  • Сумська область.

Нагадаємо, у багатьох згаданих регіонах, зокрема й у Києві, ввели посилений режим карантину принаймні до квітня. Таким чином місцева влада відреагувала на загострення епідемічної ситуації, яку українські фахівці напередодні прямо пов’язали з поширенням так званого “британського” штаму та інших різноманітних мутацій, що відзначилися більшими показниками заразності.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційно 8 областей держави опинилися у “червоній зоні” адаптивного карантину, а в окремих містах вручну посилили рівень обмежень. Утім, міністр охорони здоров’я Максим Степанов спростував ідею введення загальноукраїнського жорсткого карантину. За словами політика, окремо обмеження вводитимуться у конкретних регіонах, де погані епідемічні показники.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?