У МОЗ відповіли щодо введення повного локдауну в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ відповіли щодо введення повного локдауну в Україні

У МОЗ відповіли щодо введення повного локдауну в Україні
Джерело:  online.ua

Ситуація з поширенням коронавірусу COVID-19 в Україні загострилася станом на кінець березня, вона ускладнюється новими більш заразними штамами інфекції. Офіційно 8 областей держави опинилися у “червоній зоні” адаптивного карантину, а в окремих містах вручну посилили рівень обмежень. Утім, міністр охорони здоров’я Максим Степанов спростував ідею введення загальноукраїнського жорсткого карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

За словами політика, окремо обмеження вводитимуться у конкретних регіонах, де погані епідемічні показники.

“Не плануємо. Будемо йти по регіонах. Тобто ми вводимо регіон. Умовно кажучи, зараз ми ввели Київ, Сумську, Одеську область, а Івано-Франківська область, я думаю, за кілька днів вже вийде з червоного рівня”, - наголосив він.

Степанов додав найгірша ситуація станом на 23 березня спостерігається у Вінницькій, Львівській та Миколаївській областях. Одночасно з цим показники Прикарпаття, де знаходиться курорт Буковель, що став одним з осередків нового спалаху інфекції, відзначилися покроковим покращенням.

Посадовець звернув увагу на необхідність пошуку балансу між стриманням епідемії та відсутності шкоди для економіки.

“Ми ж говоримо, що нам ще баланс треба знайти. Тобто зараз ми запровадимо локдаун такий, як у Франції з комендантською годиною і все решта. А що далі? Що далі будемо робити? Ми ж завжди знаходимо баланс між епідеміологією і економікою з точки зору, щоб і не розповсюджувалася хвороба і не зупинити економіку країни”, - резюмував міністр.

Нагадаємо, посилений карантин в окремих регіонах і містах буде чинний до квітня щонайменше. Пізніше не виключено його продовження, однак наразі місцева влада це поки що не обговорює.

Як повідомляв ONLINE.UA, держава обіцяє підтримати людей в період жорсткого карантину в регіонах. Спочатку з такою обіцянкою виступив український глава Володимир Зеленський, який доручив місцевій владі призначити підприємцям виплати з місцевого бюджету. 22 березня механізм компенсацій вже обговорили в Кабміні. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Мінекономіки спільно з Мінфіном, Мінсоцполітики, Мінрегіоном, із залученням органів місцевого самоврядування розробити алгоритм відшкодування втрат людям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?