У Кабміні зробили сміливу пропозицію щодо зарплат топ-посадовців
Категорія
Політика
Дата публікації

У Кабміні зробили сміливу пропозицію щодо зарплат топ-посадовців

У Кабміні зробили сміливу пропозицію щодо зарплат топ-посадовців
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Міністр українського уряду Дмитро Дубілет вважає потрібним прив'язати зарплати топ-посадовців до зростання ВВП. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, йдеться про прибуток президента, прем'єр-міністра та спікера Верховної Ради. Розробка архітектури зарплат триває за дорученням державного лідера. Наразі розглядається можливість зведення усього до єдиної системи та введення змінної частини зарплати разом з постійною.

"Наприклад, згідно з тією пропозицією, яку я зробив, у президента, прем'єра та спікера, як у перших осіб, премія прив'язана до зростання ВВП. Оскільки не дуже зрозуміло, до чого ще можна прив'язати їх змінну частину. В кожного з міністрів зарплата може бути прив'язана до того, що він безпосередньо зробив, наприклад до щоквартального звіту. В депутатів може бути прив'язка до якихось своїх показників. Найпростіше — це за тим, наскільки вони беруть участь у сесії та комітетах", - пояснив Дубілет.

Зараз представник Кабмін очікує на реакцію з боку президента та прем'єра. Він також запропонував пов'язати прибуток очільників державних обласних адміністрацій до рейтингів, які робитимуть щокварталу.

"Тут немає правильної відповіді. Наприклад, коли я займався бізнесом, то завжди вважав, що чим більша змінна частина, тим краще, тому що в тебе більше інструментів для мотивації людини. З іншого боку, наприклад, європейський досвід свідчить про те, що має бути фіксована частина більша, а змінна менша, якщо не помиляюся, 70/30 вважається оптимальним співвідношенням", - додав міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Дубілет заявив про скасування дивного та безцільного ритуалу, який регулярно повторювали посадовці у Кабміні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?