У Кабміні зважилися на несподіване рішення - що варто знати
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Кабміні зважилися на несподіване рішення - що варто знати

У Кабміні зважилися на несподіване рішення - що варто знати
Джерело:  ua.interfax.com.ua

У Кабінеті міністрів вирішили не поспішати з виконанням однієї з вимог Міжнародного валютного фонду. Уряд до серпня продовжив чинність спецзобов'язань "Нафтогазу" продавати паливо для населення з пільгою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами в.о. міністра енергетики Ольги Богуславець, ринок газу таким чином не почне функціонувати з 1 липня.

Вона пояснила, уряду наразі необхідно вирішити декілька проблем, пов'язаних з переходом на газовий ринок. Одна з них стосується конкурсу з визначення постачальника останньої надії.

"Сьогодні Кабінет Міністрів для проведення всіх необхідних заходів для відбору такого постачальника останньої надії продовжив дію ПСО для населення до 1 серпня", - додала посадовиця.

Плани з відкриття газового ринку торкалися першочергово дати 1 травня. На тлі карантину через епідемію COVID-19 її перенесли на 1 липня. У цей день Міністерство енергетики оголосило про початок відбору. Його проводитимуть до 7 липня.

Слід зауважити, що домовленості з МВФ щодо нової програми співпраці передбачали запуск газового ринку саме 1 липня. На таких умовах, серед інших, фонд погоджувався надати українській стороні фінансову допомогу сумою до 5 мільярдів доларів США.

Як повідомляв ONLINE.UA, меморандум з Міжнародним валютним фондом передбачає скасування спецзобов’язання "Нафтогазу" щодо пільгової ціни на газ для населення. Утім, у Кабміні припустили продовження цього рішення ще на місяць.

За даними фахового відомства, до скасування ПСО залишився тиждень, однак "єдине, що зроблено — це НКРЕКП спростила процедуру зміни постачальника газу для населення".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?