У Калмикії РФ розбився військовий літак Як-130
Категорія
Події
Дата публікації

У Калмикії РФ розбився військовий літак Як-130

Як-130
Джерело:  online.ua

10 жовтня на кордоні між Калмикією і Волгоградською областю РФ впав військовий навчально-тренувальний літак Як-130.

Головні тези:

  • Впав військовий літак Як-130 на кордоні між Калмикією та Волгоградською областю, пілоти катапультувались і перебувають у шпиталі через відмову техніки.
  • Літак Як-130 використовується для практичної підготовки льотчиків в умовах, наближених до бойової ситуації.
  • Аварія літака Як-130 є серйозним нагадуванням про важливість безпеки в авіації та необхідність постійного технічного обслуговування повітряних суден.

У Росії впав військовий літак Як-130

Навчально-тренувальний літак Як-130 упав на кордоні між Калмикією та Волгоградською областю, пілот катапультувався, — пишуть росЗМІ.

За даними російських пропагандистів, інцидент стався сьогодні близько 5 ранку.

Борт летів аеродромом у Волгоградській області. Пілоти зуміли катапультуватися, зараз вони перебувають у шпиталі.

Попередньо причиною аварії стала відмова техніки.

У Росії ці літаки входять до складу тренувальних авіаполків повітряно-космічних сил і використовуються для практичної підготовки льотчиків.

Реактивний двомоторний Як-130 може, зокрема, використовуватися для підготовки пілотів в умовах, наближених до бойової ситуації, з умовним або реальним застосуванням озброєння типу "повітря — повітря" та "повітря — земля".

Під Москвою розбився літак

Про катастрофу з російським літаком пишуть місцеві пропагандисти.

У Підмосков'ї розбився Ан-2. Екіпаж загинув. Борт проходив випробувальний політ і впав у районі аеродрому біля селища Ватуліне Рузького міського округу. Попередньо загинули двоє пілотів.

Деякі ресурси пишуть, що Ан-2 розбився через неполадки з мотором. Екіпаж провів тестовий політ після тривалого ремонту.

Борт підіймався у повітря сьогодні тричі. Перші два зльоти пройшли нормально — літак літав по колу. Під час третього зльоту "чхнув" мотор, але літак продовжив рух. Після цього борт почав різко втрачати висоту і впав у кукурудзяному полі біля села Ватуліне.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?