У Казахстані прикордонники спіймали трьох російських втікачів від мобілізації
Категорія
Світ
Дата публікації

У Казахстані прикордонники спіймали трьох російських втікачів від мобілізації

У Казахстані прикордонники спіймали трьох російських втікачів від мобілізації
Джерело:  online.ua

25 вересня прикордонники Казахстану затримали трьох громадян РФ, які намагалися незаконно перейти кордон. Затримані пояснили, що хотіли ухилитися від мобілізації, яку оголосили у Росії.

Джерело: прикордонна служба Казахстану

У Казахстані на кордоні затримали трьох росіян

Прикордонники зазначили, що Казахстан передасть затриманих чоловіків російській стороні після завершення опитування.

Затримано трьох громадян Російської Федерації, які порушили кордон в обхід чинного пункту пропуску. Свої дії порушники пояснюють прагненням ухилитися від часткової мобілізації, що проводиться на території Росії, - сказано в повідомленні.

Раніше спікер сенату Маулен Ашимбаєв заявив, що Казахстан готовий надавати посвідку на проживання росіянам, але на певних умовах.

Якщо громадяни Росії захочуть отримати посвідку на проживання у Казахстані, то вони мають надати пакет документів, який потрібний за законами Казахстану. Серед цього переліку документів є такий пункт: «згода держави, з якої виїжджає людина». У нашому законі чітко вказано такий пункт. Якщо держава не дає дозволу залишити країну, то Казахстан не може дати посвідку на проживання, - сказав він.

Ашимбаєв додав, що позиція Казахстану щодо війни Росії проти України не змінилася.

Це можна вирішити тільки політичним шляхом, шляхом знаходження компромісу, ухвалення взаємоприйнятних рішень, - сказав він.

Путін оголосив часткову мобілізацію в РФ

Вранці 21 вересня Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію у Росії. Згодом міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що планують призвати 300 тисяч резервістів.

Це спричинило протести у багатьох містах РФ, які придушуються силовиками.

Багато чоловіків вирішили поїхати з РФ, зокрема в Грузію та Казахстан.

Російські ЗМІ повідомляють, що Кремль готується оголосити заборону на виїзд за межі РФ чоловікам. Ймовірна дата – 28 вересня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?