У керівництві Ради спрогнозували ймовірність нового локдауну
Категорія
Україна
Дата публікації

У керівництві Ради спрогнозували ймовірність нового локдауну

У керівництві Ради спрогнозували ймовірність нового локдауну
Джерело:  online.ua

В Україні почався новий етап стрімкого зростання захворюваності на коронавірус, який у Міністерстві охорони здоров’я назвали вже третьою хвилею, однак пізніше — все ж таки другою. На тлі збільшення добового приросту нових випадків COVID-19 у Верховній Раді прокоментували ймовірність введення нового жорсткого карантину, які називають локдаунами. Заступниця спікера парламенту Олена Кондратюк попередила про високу ймовірність відповідного рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

З відповідною заявою вона виступила під час Погоджувальної ради, учасниками якої стали лідери парламентських фракцій, груп і комітетів. За словами посадовиці, ймовірність нового локдауну - “дуже високі”.

Кондратюк закликала до розробки спільного плану дій для різних гілок влади на випадок введення жорсткого режиму обмежень. Зокрема, необхідне обговорення з приводу ресурсів, необхідних для розгортання додаткових мобільних шпиталів для інфікованих коронавірусом пацієнтів, а також щодо термінової підтримки, яку потребує система охорони здоров’я.

Водночас представниця парламентської президії звернула увагу на важливість проведення зустрічі лідерів фракцій з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем з приводу ситуації, що склалася у процесі вакцинації, а також обговорити згаданий локдаун та економічні показники.

Станом на 15 березня до “червоної зони” карантину віднесли Житомирську, Закарпатську, Івано-Франківську, Чернівецьку області. На Прикарпатті ситуація близька до критичної, оскільки тривалий час там функціонував зимовий курорт Буковель, що приймав сотні й тисячі людей з усіх регіонів. Наразі його закрили принаймні до 27 березня.

Як повідомляв ONLINE.UA, навесні одночасно з вакцинацією в Україні почалося зростання захворюваності на коронавірус COVID-19. Кілька областей одночасно опинилися на межі введення “червоної зони” адаптивного карантину. Низка експертів вказала на існування одночасно кілька факторів, які спричинили саме такий розвиток ситуації з пандемією.

Фахівці звернули увагу на недотримання карантинних обмежень у повному обсягу з боку людей, а також схожі показники захворюваності в інших країнах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?