Ґвалтування заради контенту. У Києві поліція відкрила провадження — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Ґвалтування заради контенту. У Києві поліція відкрила провадження — фото

Ґвалтування заради контенту. У Києві поліція відкрила провадження — фото
Джерело:  online.ua

Користувачів українських соціальних мереж шокувало відео, на яких зафіксовано, як у Києві хлопці влаштовували п'яні вечірки, куди запрошували дівчат, напоювали їх алкоголем, а потім знімали напівоголеними та ґвалтували. Поліція вже проводить обшуки в квартирах підозрюваних.

Джерело: Фейсбук-сторінки  НацполіціїАндрія Кулібаби, Ярослави Кравченко, Катерини Павліченко

У Києві хлопці знущалися над дівчатами та знімали це на відео

Як тільки в Інтернет-мережі з’явилася фото та відео з вечірок, де молоді люди вживають алкоголь і кривдять та принижують дівчат, правоохоронці відразу розпочали відпрацювання. На цей час поліцейські уже встановили фігурантів та місця їхнього перебування. У рамках розпочатого кримінального провадження проводяться необхідні слідчі та розшукові заходи у столиці та ще одному регіоні держави, - йдеться в заяві Нацполіції.

Згідно з останніми даними поліцейських, уже проводяться обшуки за адресами проживання та в орендованих квартирах фігурантів.

Представник Київської міської ради Андрій Кулібаба розповів, що компанія хлопців виїхали з Івано-Франківська в Київ, де почала влаштовувати вечірки, на які запрошувала дівчат.

За його словами, дівчат накачували алкоголем та "Ксанаксом". Що важливо розуміти, це транквілізатор, який в суміші з алкоголем перетворює людину на овоч.

Після цього дівчат домагалися та ґвалтували, це під філософські роздуми про те, що всі дівчата шльондри. Вчора весь вечір бачив поширення від знайомих дівчат, де була злість, страх, обурення, гнів та не бачив цього від хлопців/чоловіків, і лиш коментарі під постом Ярослави, що дівчата самі винні, це ще більше обурило, - зізнається Андрій Кулібаба.

Фото - скриншот

Заступниця глави МВС Катерина Павліченко звертає увагу суспільства на те, що у насильстві завжди винен кривдник, а не його жертви.

Мережею шириться контент, який шокував багатьох з нас. Адже поки ми боремося з ворогом-терористом на усіх фронтах, окремі особи дозволяють собі влаштовувати вечірки з алкоголем, наркотиками та ґвалтуванням дівчат, при цьому знімають все та публікують у соцмережах, принижуючи гідність дівчат та паплюжать моральні цінності українського народу. Вчора Національна поліція України оперативно взяла роботу цей кейс. Реакція буде швидкою та вичерпною, - пообіцяла Павліченко.

Як суспільство відреагувало на скандал з п'яними вечірками у Києві

Варто зазначити, що розголосу цій історії надала українська телеведуча та продюсерка Ярослава Кравченко.

За її словами, підписниця скинула їй аккаунт, автори якого накачують дівчат алкоголем та транквілізатором, а потім показують знущання над ними під час своїх стрімів.

Дівчат знімають майже без одягу, вони лежать непритомні на підлозі. Іноді блогери торкаються до їхніх інтимних частин тіла та коментують побачене.

Як вдалося дізнатися Ярославі Кравченко, хлопців звати Андрій та Павло, вони заробляють на життя криптовалютами, винаймають квартиру у Києві. Мета їхнього "блогу" – "показати світові шльондр".

Телеведуча наголошує, що не згодна з дуикою деяких українців про те, що дівчата самі ж винні, що з ними таке сталося.

Ніхто не йде на вечірку бути без дозволу знятим на відео, опозореним та зґвалтованим, – зазначає Ярослава Кравченко.

Андрій Кулібаба наголосив, що те, що зробили ці хлопці, - огидо, але найголовніше, що це злочинно, бо домагання та зґвалтування, це незаконно.

Чиновник та боєць ЗСУ також зізнається, його обурили коментарі про те, що, мовляв, дівчата самі винні, у тому, що сталося.

Кулібаба не може зрозуміти, чому наше суспільство і далі, перекладає вину на жертву.

Дівчата не винні, вони прийшли на вечірку, вони випили алкоголю, просто відпочити, просто розважитися, і так робить багато хто, в часи мого студентства, вечірки були нормою, алкоголь, теж був нормою, і ті хто це засуджують, ще ті ханжі. Варто просто зрозуміти, що ніхто не планує, що йому підмішають наркотики, що коли засшнеш/втратиш свідомість його будуть роздягатися, його будуть гвалтувати, - наголошує він.

За словами Андрія Кулібаби, він не може зрозуміти, чому 40 тисяч підписників цих "блогерів" просто дивилися на знущання над дівчатами й не підняли ґвалт.

Як писав один класик: Найспекотніші місця у пеклі призначені тим, хто у часи великої моральної кризи залишається нейтральним". Бачив багато коментарів, де писали, що цих хлопців треба під Бахмут, у ЗСУ, чи ще кудись там. Ні. Не треба. Армія це не виправна колонія, тут не місце для непотребу. Поважайте людей, які добровільно пішли захищати країну, - наголошує боєць ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?