У Києві назвали головну умову для посилення карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві назвали головну умову для посилення карантину

У Києві назвали головну умову для посилення карантину
Джерело:  online.ua

Ситуація з коронавірусом COVID-19 загострюється вже кілька тижнів одночасно в різних регіонах України. Зокрема, у “червоній зоні” адаптивного карантину опинився навіть Київ, який наразі володіє найбільшими показниками з поширення інфекції. Передбачається, що карантинний режим у столиці можуть посилити через невтішну статистику щодо вірусу. Начальник Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан допустив навіть блокування руху громадського транспорту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Україна 24”.

За його словами, це можливо щонайменше за однієї умови — якщо керівництво Національної академії медичних наук цього тижня не зможе надати 500 ліжок для розміщення пацієнтів з COVID-19.

“Сьогодні, дійсно, критична ситуація у місті Києві. Якщо Національна академія медичних наук не надасть 500 ліжок, як це обговорювалось на всіх рівнях, то, на жаль, потрібно буде посилювати карантинні заходи на всіх рівнях, починаючи від припинення навчання в дитячих дошкільних закладах, навчання в 1-4 класах (шкіл) і роботи громадського транспорту. Сьогодні це питання вирішується на рівні уряду”, - пояснив Рубан.

Він наголосив, близько 85% організованих колективів все ще відвідують свої робочі місця, не дотримуються правил безпеки у закритих приміщеннях. Йдеться перш за все про банківські заклади, офіси.

“В місті Києві працюють щодня 20 мобільних груп, проводиться моніторинг понад 2 тис. суб’єктів і складається понад 100-150 штрафних санкцій з боку Нацполіції, Держпродспоживслужби, муніципальної охорони”, - додав фахівець.

Нагадаємо, карантин у Києві посилили в ручному режимі з 20 березня, однак незабаром столиця опинилася у “червоній зоні” разом з багатьма іншими регіонами. Попри суворий режим, обмеження мінімально торкнулися роботи громадського транспорту — влада лише обмежила до 50% кількість пасажирів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Україна прокочується нова хвиля захворюваності на коронавірус COVID-19, яка вже спровокувала максимальне посилення карантину в Києві та багатьох інших регіонах у “червоній зоні”. Тривалий час по всій країні реєструють понад 10 тисяч нових діагнозів інфекції. Міністр охорони здоров’я максим Степанов на брифінгу у вівторок, 30 березня, назвав регіони з найвищим загостренням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?