У Києві осучаснили процес сплати штрафу за безквитковий проїзд
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві осучаснили процес сплати штрафу за безквитковий проїзд

У Києві осучаснили процес сплати штрафу за безквитковий проїзд
Джерело:  online.ua

КП "Київпастранс" запустив функцію безготівкової сплати штрафу за безквитковий проїзд у наземному громадському транспорті.

Джерело: Київська міськадміністрація

 У Києві осучаснили процес сплати штрафу за безквитковий проїзд

В усьому рухомому складі підприємства розміщені інформаційні плакати з реквізитами єдиного розрахункового рахунку для сплати штрафів. Також для зручності пасажирів на плакатах розміщений QR-код, що дозволяє провести сплату штрафу в кілька кліків на смартфоні, - йдеться в повідомленні.

У графі "Призначення платежу" обов’язково потрібно вказати номер квитанції і провести сплату штрафу у присутності контролера.

КП "Київпастранс" нагадує, що сплата штрафів на будь-які особисті картки заборонена, та закликає своєчасно платити за проїзд.

Водіям заборонено вмикати музику в громадському транспорті

Кабмін вніс зміни до «Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту». Тепер водії автобусів мають право не допускати до салону пасажирів, які створюють шум за допомогою технічних пристроїв.

Окрім цього, водії більше не мають права вмикати в автобусах музику або фільми. Це дозволено, якщо в салоні є навушники або ж на нерегулярних рейсах за згодою пасажирів.

Нововведення стосуватимуться також таксі. Музику водії можуть вмикати тільки, якщо пасажир не заперечує, — повідомили в Мінінфраструктури.

Там додали, що дану постанову прийнято на виконання закону щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музики держави-агресора, який Верховна Рада України підтримала влітку 2022.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?