У Києві посилюють карантин з 1 листопада — які діятимуть заборони
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві посилюють карантин з 1 листопада — які діятимуть заборони

У Києві посилюють карантин з 1 листопада — які діятимуть заборони
Джерело:  online.ua

Зважаючи на те, що Київ вже досяг показників «червоної» зони, в столиці запроваджують нові суворі протиепідемічні обмеження. Мер міста Віталій Кличко звернувся до Кабміну з проханням перевести столицю до посиленої зони карантину.

Джерело: КМДА

“Заповненість ліжок на сьогодні в окремих лікарнях – 99-100 відсотків. 84 відсотки госпіталізованих потребують кисневої підтримки. Ліжок з киснем – вже третій день поспіль – заповнено понад 66 відсотків. А це вже – критерій «червоної» зони» - йдеться у заяві Кличка.

Згідно з новими правилами посилення карантинних обмежень,тільки з негативним ПЛР-тестом або COVID-сертифікатом можна буде працювати і відвідувати:

  • заклади харчування, готелі, установи і заклади соціального захисту, спортзали та фітнес-центри, ЦНАПи, Управління праці та соцзахисту, Управління пенсійного фонду, ТРЦ;

  • проводити масові заходи.

Дітям та підліткам відвідувати ТРЦ можна лише з батьками, які щеплені або мають негативний ПЛР-тест.

Після канікул, з 1 листопада, навчальний процес відновиться в дистанційному режимі. Це стосується всіх учнів: з першого до одинадцятого класу. В такому режимі школи працюватимуть до поліпшення епідеміологічної ситуації в місті.

Дитячі садочки продовжать працювати, з дотриманням правил червоної зониі і за умови вакцинації 100% персоналу закладів.

Що стосується громадсько транспорту, що він продовжить працювати, однак пасажири повинні мати сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест.

«Громадський транспорт закривати ми не збираємося. Він працюватиме. Але їздити в ньому повинні пасажири, що мають сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест. Перевіряти ці документи будуть не на вході в транспорт. А вибірково – спеціальні групи правоохоронців» - йдеться у повідомленні на сайті КМДА.

Нагадаємо, 28 жовтня в Україні зафіксували 26 тисяч 71 новий підтверджений випадок коронавірусу, госпіталізовано 5 тисяч 366 пацієнтів, померли 576 людей. За останню добу одужали 10 тисяч українців.

За минулу добу було проведено 151 тисяча тестів на коронавірус. Найбільша кількість підтверджених випадків ковіду зареєстровано в м. Київ та Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Донецькій областях.

Читайте також:

  • У МОЗ назвали кількість померлих від COVID-19 дітей

  • МОЗ підтвердило необхідність бустерної вакцинації в Україні

  • Уряд визначився із датою відсторонення невакцинованих освітян й чиновників

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?