У Києві повністю впав Дегтярівський міст на Шулявці — фото, відео
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві повністю впав Дегтярівський міст на Шулявці — фото, відео

У Києві повністю впав Дегтярівський міст на Шулявці — фото, відео
Джерело:  online.ua

У Києві 30 вересня повністю впав Дегтярівський міст на Шулявці. Міст знаходився на реконструкції, його відкриття повинно було відбутися до кінця року.

Джерело: 24 канал

У Києві впав Дегтярівський міст на Шулявці

Дегтярівський шляхопровід у Києві певний час перебував в аварійному стані. Його хотіли реконструювати та розширити з 28 до 40 метрів, щоб додати велодоріжки та пішохідні тротуари.

Фото: t.me/kievreal1

Обвал Дегтярівського мосту 30 вересня спричинила надзвичайна ситуація на будівельному майданчику. Під час встановлення 7-ї балки вона впала та зачепила іншу частину конструкції. В результаті 6 інших балок теж попадали. А це призвело до руйнування кількох центральних прольотів.

Робітники протягом вихідних мали встановити всі 14 балок. Однак в результаті інциденту щойно встановлені прогони обвалилися.

Оновлений Дегтярівський міст мав бути на 1 метр вищим та на 12 метрів ширшим. Основні роботи хотіли завершити до кінця 2023-го. Завершення повного комплексу робіт було заплановане на 2024 рік.

Київська міська державна адміністрація зауважила, що підрядник несе відповідальність за проведення робіт на об’єкті.

Окрім цього у КМДА назвали приблизну дату відновлення руху на вулиці Довженка. Це має статися у понеділок, 2 жовтня, до 5 ранку. Також місцева влада повідомила про відсутність жертв та постраждалих.

Представник будівельної компанії "Ковальська" Данило Ваховський запевнив у високій якості балок. Він спростував чутки про те, що вони нібито були експериментальними.

Ми можемо точно заявити, що проблем з якістю балок не було. Вони були виготовлені за спеціальним проєктом і пройшли всі експертизи, – наголосив він.

За його словами, 6 балок було встановлено правильно. Інцидент стався саме під час монтажу 7-ї балки. Речник компанії заявив, що причину обвалу визначатиме експертна комісія інженерів. Вона почне працювати у неділю, 1 жовтня.

Що відомо про обвал Дегтярівського мосту

Обвал Дегтярівського мосту стався ввечері 30 вересня. Тоді на ньому проводили ремонтні роботи, які розпочали, ще в липні 2023 року.

Дегтярівський міст був зведений 1965 року і вже довгий час перебував в аварійному стані. Перед реконструкцією його тимчасово посилили додатковими опорами й планували розширити, щоб облаштувати велодоріжками й тротуарами.

Ремонт шляхопроводу планували завершити у листопаді 2023 року. Уся вартість робіт складала близько 1 мільярда гривень.

Через обвал балок на Дегтярівському шляхопроводі підрядник зобовʼязався покрити усі збитки за свій рахунок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?