У Києві представили тизер-трейлер фільму "БУЧА"
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві представили тизер-трейлер фільму "БУЧА"

У Києві представили тизер-трейлер фільму "БУЧА"
Джерело:  online.ua

До Дня міста Буча, 13 вересня, у Києві представили тизер-трейлер драми "БУЧА". Сюжет художньої кінострічки заснований на реальних подіях, що відбувалися у містах Буча, Ворзель, Гостомель та Ірпінь під час російської окупації у лютому-квітні 2022 року. 

Джерело: ютуб-канал  Bucha Film

У Києві відбулася презентація тизер-трейлеру фільму "БУЧА"

Над драмою працювали кінопродюсер Олександр Щур та режисер Станіслав Тіунов. Згідно з останніми даними, зйомки фільму стартують у грудні-січні, а премʼєра відбудеться у роковини трагедії.

За словами авторів ідеї, фільм-байопік розповість про порятунок 203 місцевих жителів Костянтином Гудаускас – громадянином Казахстану, який отримав політичний притулок в Україні та проживає в Бучі.

Після початку повномасштабної війни, завдяки своєму казахстанському паспорту, він мав можливість проїжджати на окуповану росіянами територію та вивозити мирних жителів.

Головний герой стрічки не тільки рятує людей, а й на власні очі бачить весь жах війни та злочини армії РФ.

Після того, як у квітні стало відомо, що відбувалося у Бучі та інших містах України, які були окуповані, стало зрозуміло, що про трагедію українського народу повинні дізнатися у всьому світі... Ми вважаємо, що реалізація цього проєкту допоможе Україні привернути увагу міжнародної спільноти й спонукатиме нарощувати економічну та військову допомогу надалі, – розповів Олександр Щур, продюсер фільму "БУЧА".

"Спекуляція на темі": авторів фільму "БУЧА" розкритикували в мережі

Попри те, що зйомки стрічки поки ще навіть не стартували, користувачі соціальних мереж зізнаються, що їх насторожили декілька моментів.

За словами журналістки Олени Чиченіної, із тизера фільму «БУЧА» вже цілком зрозуміла його подальша якість.

Те, чого побоювалися у кінотусовці - трапилося... Ще усі тіла не ідентифікували, а ми вже знімаємо. Але не це найгірше. Фільмують це режисер і продюсер, які раніше подарували нам комедію «Побачення у Вегасі» чи «Продюсер». Останню критикував навіть сам виконавець головної ролі - Олексій Дурнєв. І ось, ці панове чомусь вирішили взятися за таку неймовірно складну та делікатну тему. При тому, що у майже всіх режисерів нині стоїть на неї ембарго, - обурюється журналістка.

Олена Чиченіна переконана, що цей фільм може лише продемонструвати глядачам за кордоном, що в Україні вкрай слабкий кінопроцес.

Пишуть, що хочуть подаватися на фестивалі класу А, тобто на найкрутіші - Берлінале, Канни, Венеція. Тобто, взагалі нема у людей розуміння реальності. Як бучанка вважаю, що це чиста спекуляція на темі. Зняти про щось гучне і виїхати на самій темі. Це вже не перша спроба. У Бучі вже хотіли фільмувати сцени-реконструкціі заходу танків. Слава богу, цьому перешкодили, - написала українська журналістка.

Чимало користувачів мережі не приховують, що розділяють обурення Олени Чиченіної та називають намір зняти фільм про Бучу "цинічним хайпом" та "знущанням".

Фото - скриншот

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?