У Києві рекордно зросте вартість проїзду в громадському транспорті
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві рекордно зросте вартість проїзду в громадському транспорті

У Києві рекордно зросте вартість проїзду в громадському транспорті
Джерело:  online.ua

16 листопада Київська міська державна адміністрація заявила, що тепер ціна разового квитка в київскому транспорті становитиме 20 гривень. За карткою киянина проїзд буде трохи дешевшим – 12 гривень.

Джерело: Телеграм-канал КМДА

 У Києві підвищать вартість проїзду в громадському транспорті

За попередніми даними, нові тарифи мають намір ввести 1 січня. За словами представників КМДА, влада міста змушена підвищити вартість проїзду, щоб забезпечити його стабільну роботу та безпеку перевезення пасажирів.

"Столиця вимушена підвищити вартість проїзду у комунальному громадському транспорті, щоб забезпечити його стабільну роботу та безпеку перевезення пасажирів. Одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка.У разі оплати проїзду з використанням картки киянина вартість поїздки становитиме 12 грн незалежно від кількості поїздок (за відсутності пільг). Для пасажирів, які купують поїздки, поповнюючи електронний квиток, вартість поїздки становитиме від 15 грн (при купівлі 50 поїздок) до 20 грн (при купівлі 1-9 поїздок)", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що є можливість придбання місячних проїзних квитків зі знижками. В КМДА звертають увагу на те, що вартість однієї поїздки стартуватиме від 14,20 грн залежно від типу проїзного. Також можна буде скористатися проїзними квитками, які використовуються з моменту активації: на 24 години, 48 та 72 години.Влада столиці вирішила зберігти пільги для всіх соціально-вразливих категорій населення.

"Наразі кияни мають можливість придбати наперед поїздки за ціною 6,50 грн і деякий час користуватися транспортом за старими цінами. За процедурою підвищення тарифів сьогодні розпочнуться громадські обговорення у форматі електронних консультацій, які триватимуть 15 днів. Встановити нові тарифи заплановано з 01.01.2022 року", - підсумовують в КМДА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?