У Києві відбудеться третій Саміт перших леді і джентльменів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві відбудеться третій Саміт перших леді і джентльменів

У Києві відбудеться третій Саміт перших леді і джентльменів
Джерело:  online.ua

У межах третього Саміту перших леді і джентльменів буде три ключових панелі, а також низка сателітних подій. Сам він буде присвячений темі ментального здоров’я та збере представників десятків країн світу.

Джерело: Офіс президента

У Києві відбудеться третій Саміт перших леді і джентльменів

Захід відбудеться у змішаному форматі. Зеленська повідомила, що у ньому візьмуть участь представники різних недержавних організацій, клінік, міністерств здоров’я різних країн, експерти.

Я пишаюся, що саме Україна стала ініціаторкою цього формату, бо він із кожним роком зростає й стає чимось більшим і важливішим, – сказала Олена Зеленська.

За словами Зеленської, тема ментального здоров’я, якій буде присвячено саміт, є “найгарячішою в усьому світі, і для нашої країни ця тема дуже важлива”.

В умовах атак, війни, зростання кількості поранених, постраждалих, в умовах постійного стресу, наше суспільство потребує нових рішень у цій сфері, – сказала вона.

Які теми будуть головними на саміті

Темами для обговорення будуть:

  • Шляхи уникнення стигматизації ментальних проблем у суспільстві.

  • Вплив війни на суспільний психічний стан.

  • Покращення ментального здоров’я молоді.

Саміт передбачає три панелі, перша з яких вступна до тематики ментального здоров’я, друга буде присвячена викликам у сфері ментального здоров’я, пов’язаним із війною, а третя – молодому поколінню українців.

Крім того, буде представлено програму медичного партнерства Mental Stage, озвучено нові ідеї щодо роботи та розвитку сервісу ментального здоров’я, а також продемонстровано результати дослідження ментального здоров’я людей з 11 країн світу, яке було проведено за запитом України британською компанією Alligator Solutions.

Весь цей час, що триває російське вторгнення в Україну, триває краш-тест цінностей усього світу. Чи готовий світ протистояти агресії, чи змириться з нею? Що буде головнішим – правила для всіх чи груба сила? Чи є місце справедливості, рівним правам, свободі в сучасному світі? Все це питання, на які відповідає кожна країна й кожна людина зараз сама собі. Тож я прагну не тільки спільних рішень, а й декларування спільних цінностей, яких ми всі дотримуватимемося, щоб зробити світ більш людяним місцем, – резюмувала дружина Президента України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?