У Києві виставлятимуть легендарні прикраси Van Cleef & Arpels, поціновані аристократками та селебріті
Категорія
Культура
Дата публікації

У Києві виставлятимуть легендарні прикраси Van Cleef & Arpels, поціновані аристократками та селебріті

У Києві виставлятимуть легендарні прикраси Van Cleef & Arpels, поціновані аристократками та селебріті
Джерело:  online.ua

Київ стане місцем проведення виставки ювелірних прикрас Дому Van Cleef & Arpels. У залах Національного художнього музею в рамках заходів “Мистецтво брошки” (Art of Clip) продемонструють десятки виробів з приватної колекції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Vogue.

За відомими подробицями, відвідувачам продемонструють 85 прикрас, створених у період з 1910-х до 1970-х років. Вони виконані, відповідно до періоду створення, у різних стилях, які панували тоді у моді.

Наприклад, виставка поєднала екземпляри ювелірного мистецтва у стилях ар-деко, абстракціонізму, орієнталізму.

Побачити брошки й кліпси з історією можна з 3 до 28 лютого.

Історія Van Cleef & Arpels почалася у 1896 році, її заснували Альфред Ван Кліф Саломон Арпельс — зять і тесть один одному. Зі смертю Арпельса у 1906 році до бізнесу приєдналися інші родичі, разом з якими Ван Кліф відкрив перший бутик у Парижі. Магазин став найвідомішим для компанії, він розташований на Вандомській площі перед готелем “Ріц”.

Вироби Van Cleef & Arpels відрізняються частим використанням образів фей, квітів, тварин. Найвідомішими поціновувачами таких прикрас стали іранська імператриця Фарах Пехлеві, герцогиня Віндзора, Грейс Келлі, Елізабет Тейлор, Ева Перон.

Нагадаємо, Національний художній музей у Києві відновлює роботу 3 лютого.

“У зв’язку із запобіганням поширення вірусу COVID-19 просимо Вас дотримуватися санітарних норм у приміщенні музею: перебувати у масці й зберігати дистанцію з іншими відвідувачами. Кількість відвідувачів не повинна перевищувати 1 людину на 20 квадратних метрів”, - нагадала адміністрація закладу.

Як повідомляв ONLINE.UA, студія Warner Bros продемонструвала видовищний трейлер довгоочікуваного фільму “Ґодзілла проти Конґа”. Згідно з оголошеними планами, він з’явиться у кінотеатрах 26 березня 2021 року, одночасно з релізом на стрімінговому сервісі HBO Max.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?