У Києві зафіксували нові випадки зараження штамом Омікрон
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві зафіксували нові випадки зараження штамом Омікрон

У Києві зафіксували нові випадки зараження штамом Омікрон
Джерело:  online.ua

Перший заступник керівника КМДА Микола Поворозник повідомив, що у звя'язку з виявленням нових випадків зараження штамом Омікрон у столиці, громадяни повинні дотримуватись карантинних мір.

Джерело: Facebook-сторінка Миколи Поворозника.

Випадки зараження Омікроном у Києві

Заступник голови КМДА повідомив, що у Києві виявлені перші випадки зараження штамом Омікрон, який, за словами фахівців, є дуже вірулентним, але хворі переносять COVID-19 у легкій формі.

Поворозник підкреслив, що кияни мають дотримуватись карантинних обмежень згідно з правилами для жовтої зони.

Ці вимоги передбачають обов'язкове носіння маски у громадському транспорті та місцях скупчення людей.

Забороняється:

  • відвідування навчальних закладів, якщо на самоізоляції перебуває більше 50% й співробітників;

  • робота закладів освіти, якщо в них вакциновано менше 100% персоналу;

  • проведення масових заходів;

  • робота театрів, кінотеатрів й інших закладів культури;

  • робота закладів громадського харчування. Винятком є доставка й робота на винос;

  • робота спортзалів та басейнів;

  • діяльність закладів з розміщення. Винятком є готелі, санаторні й соціальні заклади;

  • міжобласні та міжнародні перевезення.

Карантинні обмеження не будуть діяти, якщо всі працівники й відвідувачі матимуть один із нижчевказаних документів: "жовтий" COVID-сертифікат або паперова довідка 063-О; "зелений" COVID-сертифікат; негативний ПЛР-тест, який чинний протягом 72 годин, чи сертифікат про одужання від коронавірусу, (чинний протягом 105 днів з моменту встановлення діагнозу).

У столиці також заборонено:

  • користуватися послугами громадського транспорту (автомобільного, електричного, у тому числі метрополітену) пасажирам, окрім осіб, які не досягли 18 років, без наявності у них негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години; або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози; або "жовтого" чи "зеленого" COVID-сертифіката; або документа про одужання особи від зазначеної хвороби;

  • відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест на COVID-19 або експрес-тест на визначення антигена строком дії 72 години; або "зелений" COVID-сертифікат; або документ про одужання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?