У Києві зашкалює рівень забруднення повітря: небезпечні райони і запобіжні заходи
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві зашкалює рівень забруднення повітря: небезпечні райони і запобіжні заходи

У Києві зашкалює рівень забруднення повітря: небезпечні райони і запобіжні заходи
Джерело:  online.ua

У понеділок, 21 жовтня, ситуація з забрудненням повітря небезпечними речовинами в Києві серйозно погіршилася - в деяких районах його рівень перевищив норму в десять разів. Особливо проблемною стала ситуація на Лівому березі столиці. Про це повідомляють користуватись соцмереж, які моніторять різні онлайн-індикатори, передає ONLINE.UA.

Зокрема, на Позняках забруднення повітря встановилося на рівні 577 одиниць (норма до 50). Небезпечні частки витають у повітрі також в Оболонському районі, на Воскресенці в Святошино, на Русанівці, Лук'янівці, Борщагівці та Солом'янці. Жителям цих райнів експерти рекомендують виходити на вулицю в захисній масці, закривати вікна будинку і по можливості уникати фізичної активності на відкритому повітрі.

За даними SaveEcoBot, вранці 21 жовтня показники забруднення повітря також підвищилися в районі Майдану Незалежності - до 186 пунктів, на проспекті Науки - до 169. ДСЧС і влада Києва поки офіційно не коментували ситуацію в столиці. Користувачі мережі вважають, що чадний газ накрив Київ через спалювання листя у дворах і на полях. У той же час інші впевнені, що проблема не в листях, а в концентрації автомобілів в столиці.

"Мова не йде тільки про забруднення повітря тільки мікрочастинками/пилом. Йдеться про забруднення чадним газом, який не має кольору і запаху. Його поширення фіксується космічними супутниками. Розповсюдження чадного газу обмежується кордоном Київської та Житомирської областей. У нас що, від Житомира до Львова листя і стерню НЕ палять? Відсутність надмірного забруднення над Одесою і Львовом "нівелює гіпотезу про те, що ця ситуація в Києві може бути наслідком концентрації автомобілів", - пишуть в мережі.

Поки ж медики радять українцям максимально берегтися від вдихання небезпечних речовин з повітря. Вони рекомендують по можливості виїжджати за місто, подалі від трас і районів концентрації шкідливих речовин, пити більше води (два-три літри на добу для дорослих), при виході на вулицю використовувати маски, не відкривати вікна в дні максимального забруднення, збагатити харчування овочами і фруктами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти попереджали, що над Україною в ці дні прогнозується підвищений рівень чадного газу в повітрі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?