У Києві з'являться пішохідні переходи з сенсорним освітленням
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві з'являться пішохідні переходи з сенсорним освітленням

У Києві з'являться пішохідні переходи з сенсорним освітленням

У Києві планують встановити сенсорне освітлення 29 пішохідних переходів у різних районах міста.

Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на КМДА.

Як уточнив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс, більш якісне освітлення доріг дозволить зменшити наїзди на пішоходів.

 «У надвечірній і нічний час багато переходів практично непомітні. Сенсорне освітлення допоможе вирішити відразу дві проблеми: покращити освітлення доріг і пішохідних переходів та підвищити економію електроенергії», – розповів Пліс.

Читайте також: МВС залучило ветеранів АТО до патрулювання вулиць Київщини: з'явились фото

Технологія сенсорного освітлення полягає у тому, що стовпи будуть оснащені датчиками руху, які реагуватимуть на рух водіїв і пішоходів. Лише так дорога буде освітлена. Ліхтарі припинятимуть працювати, коли учасник дорожнього руху залишить радіус дії датчика. Економія очевидна: новітні технології працюватимуть не впродовж ночі, а лише тоді, коли в цьому буде потреба. У денний час такі ліхтарі заряджатимуться сонячною енергією.

Зазначається, що кошти на проект уже виділені, а реалізація відбудеться найближчим часом.
Як повідомляв ONLINE.UA, на київській Русанівці, біля Національної опери та на Хрещатику з 1 травня запрацювали фонтани, які у вихідні та святкові дні буде супроводжувати світло-музичне шоу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?