У Києва з'явилося нове місто-побратим
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києва з'явилося нове місто-побратим

Віталій Кличко
Київ

16 листопада офіційно стало відомо про те, що Київ і Брюссель стали містами-побратимами.

Україна та ЄС посилили свої зв’язки на новому рівні

Мери Києва та Брюсселя Віталій Кличко й Філіп Клоз уже підписали угоду про співпрацю української та бельгійської столиць.

Варто звернути увагу на те, що підписання угоди відбулося під час Київського інвестиційного форуму, який відбувається в Брюсселі.

За словами Віталія Кличка, для потужного відновлення і розвитку Києва вкрай важлива міжнародна підтримка.

Брюссельська платформа, яку минулого року створили європейські міста задля допомоги Києву, вже дала старт активним процесам у важливих для Києва проєктах, – додав міський голова.

Насамперед йдеться про створення реабілітаційного центру для військових, оснащення відділень лікарень і лабораторії з виробництва інноваційних біомедичних продуктів.

Що важливо розуміти, згідно з офіційними даними Київської міської ради, офіційний Київ встиг підписати угоди про побратимство із понад 70 містами, з них із дванадцятьма – вже після повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.

Що важливо знати про Брюссель

Брюссель — найбільша комуна та історичний центр Брюссельського столичного регіону. Де-факто столиця Європейського Союзу і центр найбільшої міської агломерації країни.

Назва міста походить від давньонідерландського bruocsela — «селище на болоті».

В середині XX ст. місто стало важливим культурним і міжнародним центром. У ньому містяться штаб-квартира військово-політичного блоку НАТО, Ради Європейського Союзу (ЄС) та інших міжнародних організацій.

У Брюсселі проживають 50,18 % чоловіків і 49,82 % жінок.

Варто також звернути увагу на те, що половина всього брюссельського населення (51,6 %) не одружена / неодружені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?