У Китаї стався новий спалах COVID-19 - що там відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї стався новий спалах COVID-19 - що там відбувається

У Китаї стався новий спалах COVID-19 - що там відбувається
Джерело:  online.ua

Китайська влада почала боротьбу з новими окремими спалахами коронавірусу COVID-19. Віднедавна У столичному Пекіні обмежили рух громадського транспорту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інформацію китайських медіа.

За оприлюдненими даними, тимчасово скасували рух автобусів між аеропортами міста й іншими регіонами. Наразі під це рішення потрапили рейси дальнього сполучення до Чіфена у Внутрішній Монголії, міст Ланфан, Баодін, Таншань у провінції Хебей. Водночас інші рейси також можуть зазнати змін.

У вівторок, 16 червня, влада зупинила автобусне сполучення між аеропортом Дасін та містом Таншань. Вже 17 червня зупинять сполучення за маршрутом Дасін - Баодін.

Згідно з попередніми даними, минулого тижня зареєстрували інфекційний спалах на найбільшому пекінському оптовому ринку "Сіньфаді". З того моменту коронавірус підтвердили у 100 людей. Більшість з них працюють на торгових точках чи мали контакт з представниками ринку.

Окрім ринку місцева влада тимчасово закрила кілька інших комерційних локацій, усі вони повстали перед надзвичайним ризиком.

Від 15 червня у Пекіні чинні посилені заходи контролю у житлових комплексах, де мешкають понад 7 тисяч людей.

Наразі у лікарнях китайської столиці знаходяться понад сотня пацієнтів з діагнозом COVID-19. За весь час там виявили 700 випадків інфекції. З них померли 9, а одужали 584 - за офіційними даними.

Нагадаємо, загалом у КНР, згідно з відомостями Університету Джона Гопкінса, виявили 84 тисячі хворих, з яких померли близько 4,6 тисячі.

Як повідомляв ONLINE.UA, українці звернулися до президента Володимира Зеленського з петицією, яка стосувалася заборони "примусової" вакцинації. Нещодавно вона набрала необхідні 25 тисяч голосів, тож державний лідер відреагував на це.

Згідно з заявою лідера, відмову від вакцинації з 2019 року ввели у перелік глобальних загроз людству Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?