У Китаї стався спалах нової смертельної хвороби - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї стався спалах нової смертельної хвороби - що відомо

У Китаї стався спалах нової смертельної хвороби - що відомо
Джерело:  online.ua

З Китаю прийшли чергові тривожні новини. Поруч з провінцією Хубей, де бушує епідемія коронавірусу, зафіксований смертельний пташиний грип H5N1. Від небезпечної хвороби померли 4,5 тисячі курей, майже 18 тисяч голів птиці довелося утилізувати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на South China Morning Post.

У Міністерстві сільського господарства Китаю пояснили, що це за хвороба - пташиний грип H5N1 і чи небезпечний він для людей. У відомстві уточнили, що його виявили на фермі в місті Шаоян провінції Хунань, яка межує з Хубеєм, де знаходиться епіцентр епідемії коронавірусу. Зазначено, що виявлений пташиний грип є "високопатогенним" виходячи з його здатності вбивати птахів, але це не означає, що він небезпечний для людей.

"Вірус пташиного грипу не заражає людей легко, і поширення від людини до людини здається незвичним. Немає доказів того, що хвороба може поширюватися на людей через правильно і ретельно приготовану їжу", - прокоментували ситуацію в ВООЗ, підтвердивши, що пташиний грип H5N1 може передаватися людині як правило після контакту з мертвими птахами або забрудненим середовищем, але у людей хворобу фіксують вкрай рідко.

У повідомленні наголошується, що випадків зараження людини вірусом пташиного грипу H5N1 в провінції Хунань не зафіксовано.

Повідомлення про спалах пташиного грипу в Китаї викликало тривогу через епідемію смертельного коронавірусу, який убив вже 305 людей. Небезпечна інфекція, що викликає атипову пневмонію, поширилася далеко за межами Китаю. Станом на 2 лютого коронавірус зафіксований в 24 країнах світу. Інфіковані коронавірусом на сьогоднішній день майже 15 тисяч осіб.

В Україні немає жодного підтвердженого випадку зараження коронавірусом. Українська влада приймає всі рекомендовані ВООЗ заходи, щоб не допустити проникнення в країну смертельної інфекції.

Раніше ONLINE.UA публікував фото, на яких показано, як китайський коронавірус вражає легені людини. На знімках показано, що хвороба швидко прогресує і важко піддається лікуванню.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?