У Китаї запустили послугу клонування тварин: обіцяють «точну копію»
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У Китаї запустили послугу клонування тварин: обіцяють «точну копію»

У Китаї запустили послугу клонування тварин: обіцяють «точну копію»
Джерело:  Global Times

Китайська компанія Sinogene пропонує послугу клонувати кішок та собак. Це дозволить власникам померлих тварин замовити точну живу копію свого улюбленця.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Global Times China, перше клоноване кошеня на прізвисько «Часник» успішно народилося 21 липня в Пекіні. Як запевняють у компанії Sinogene, у них вже є перші клієнти.

«Мій кіт помер від хвороби сечовивідних шляхів. Я вирішив його клонувати, тому що він був особливим і незабутнім», – заявив господар тварини Хуан Ю.

За словами вчених, життя клонованої копії буде такою ж довгою, як і у звичайного тварини. Однак якщо зовнішність кішки чи собаки буде ідентична оригіналу, то майбутній темперамент і характер тварини ніхто вгадати не може.

Заступник директор компанії Sinogene Чжао Цзяньпін розповів, що послуга з клонування кішки обійдеться 35400 доларів США, собаки – 54000 доларів.

Клонування кішки або собаки вимагає культивування ембріона з клітини тварини перед впровадженням в матку сурогатної матері.

«Весь процес – від вилучення клітин до народження – займає не менше двох місяців», – пояснює Лай Лянсюе, науковий співробітник Китайської академії наук.

У компанії мають плани клонувати зникаючі види тварин, але, за словами Лянсюе, цей експеримент надто складний, оскільки вимагає міжвидового клонування. Його поки нікому не вдалося здійснити.

Нагадаємо, що кілька років тому ролик з «клоном» відомого кіноактора Леонардо Ді Капріо набув неабиякого розголосу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?