У Китаї знайшли передовий спосіб лікування коронавірусу - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

У Китаї знайшли передовий спосіб лікування коронавірусу - що відомо

У Китаї знайшли передовий спосіб лікування коронавірусу - що відомо
Джерело:  online.ua

Важкохвору китаянку з новим коронавірусом Covid-19 місцеві фахівці намагалися лікувати за допомогою стовбурових клітин — метод показав "вражаюче відновлення". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на South China Morning Post.

В Куньміні наприкінці січня госпіталізували 65-річну пацієнтку, яка прибула у місто з Уханя. В організмі жінки, яка також страждає на діабет, виявили коронавірус.

За відомостями дослідників Університету Куньмін на чолі з доктором Ху Мінь, за кілька днів терапія із залученням противірусних препаратів, антибіотиків, кисню дала такий результат, що хвора самотужки піднялася з ліжка.

Утім, її стан погіршився в лютому — хвору перевели до відділу інтенсивної терапії. Вже з 9 лютого лікарі почали новий курс терапії, на цей раз — зі стовбуровими клітинами. За кілька днів, 15 лютого, жінка залишила відділення. Мазок з горла не показав наявності коронавірусу.

"Хоча це всього лише один випадок, він може бути дуже важливим та надихнути на подібну клінічну практику в лікуванні пацієнтів з коронавірусом", - пояснили науковці.

Вони вважають, така методика може дати чудові результати за додаванням інших імуномодулювальних засобів.

Нагадаємо, станом на вівторок, 3 березня, у світі зареєстровано понад 91 тисяч випадків вірусу Covid-19 та понад три тисячі смертей.

Як повідомляв ONLINE.UA, у медичному центрі Deva Clinique успішно застосовують стовбурові клітини при лікуванні діабету, хвороби Крона, нейродегенеративних та аутоімунних захворювань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?