У Кличка несподівано розкритикували карантин вихідного дня в Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кличка несподівано розкритикували карантин вихідного дня в Києві

У Кличка несподівано розкритикували карантин вихідного дня в Києві

Карантин вихідного дня у Києві не відзначився ефективністю у боротьбі проти коронавірусу, вважає радник мера Володимир Бондаренко. Він також зауважив, що введення повного локдауну не є нормальною альтернативою. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель".

За словами посадовця, посилення карантину на вікендах стало лише частковим виходом з наявної ситуації.
Водночас реальним планом Бондаренко назвав контроль за хворими та контактними особами. Його організувати слід через мобільний додаток "Дій вдома", навесні такий підхід дозволив утримати спалах COVID-19 у багатьох регіонах.

"Ми можемо або влаштовувати локдауни, або врешті-решт взяти під контроль хворих з легкою формою, контактних осіб, які перебувають на самоізоляції, через програму "Дій вдома", і в такий спосіб перервати цей ланцюжок передачі хвороби", - пояснив радник Віталія Кличка.

Посадовець також додав, остаточно карантин вихідного дня не вирішить проблему.

Кабінет міністрів вирішив ввести по всій Україні так званий карантин вихідного дня 11 листопада. Очільник уряду Денис Шмигаль назвав це "необхідністю на тлі епідемічної ситуації, що погіршується". Окрім того, посадовець звернув увагу на те, що зростання кількості хворих на COVID-19 призводить до катастрофічного навантаження на систему охорони здоров’я. Рішення передбачає закриття з 00:00 суботи до 00:00 понеділка гастрономічних і розважальних, зокрема культурних, закладів у вихідні дні. Працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, АЗС.

Як повідомляв ONLINE.UA, уряд зважився на цей крок попри попередження експертів та прохання власників малого та середнього бізнесу. Останні, до слова, неодноразово попереджали Кабмін та команду Володимира Зеленського, що карантин вихідного дня може призвести до тотального знищення бізнесу. Люди навіть виходили на акцію протесту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?