У Кличка відповіли, чи буде жорсткий локдаун у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

У Кличка відповіли, чи буде жорсткий локдаун у Києві

У Кличка відповіли, чи буде жорсткий локдаун у Києві
Джерело:  24 канал

Місцеве керівництво Києва назвало недоцільним введення жорсткого локдауну в столиці. Київська міська державна адміністрація вважає такі обмеження вкрай шкідливими навіть в умовах епідемічної ситуації, що погіршується. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За словами першого заступника голови КМДА Валентина Мондриївського, мегаполіс все витримає, однак необхідно зважати на умови життя людей.

"Київ – величезний мегаполіс. На мою думку, локдаун демонструє кращі показники в боротьбі з розповсюдженням хвороби. З іншого боку – дуже б'є по економіці, дрібному та середньому бізнесу", - наголосив посадовець.

Він закликав прислухатися до тих, хто безпосередньо зайнятий роботою на місцях.

"Локдаун зараз, по тих показниках, які ми маємо в Києві, недоцільний з нашої точки зору", - резюмував Мондриївський.

Також у КМДА нагадали, триває робота з лікарнями — там збільшують кількість ліжок для хворих на COVID-19 киян, які не зможуть лікуватися вдома.

Водночас повне блокування громадського транспорту не має обов'язкового статусу. Головне питання наразі — це дотримуватися правил безпеки, про які говорять з березня.

Станом на ранок 9 листопада по всій Україні виявили 469 018 випадків коронавірусу. Безпосередньо у Києві від початку епідемії - 44 920.

Як повідомляв ONLINE.UA, через стрімке погіршення ситуації з коронавірусом в Україні влада задумалася про посилення карантину, дію якого продовжено до 31 грудня. Поки уряд не вирішується ввести повний локдаун, як це зробили багато країн світу, але планує посилити обмеження, щоб домогтися зниження добової захворюваності в країні, яка вже досягла 10 тисяч. МОЗ виступає за те, щоб ввести в країні карантин вихідного дня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?