У КМДА похвалилися зростанням середньої зарплати у Києві
Категорія
Україна
Дата публікації

У КМДА похвалилися зростанням середньої зарплати у Києві

У КМДА похвалилися зростанням середньої зарплати у Києві

За підсумками першого півріччя 2019 року середня зарплата в Києві досягла 15183 гривень, що на 18% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це сьогодні заявила директор Департаменту економіки та інвестицій Київської міської державної адміністрації Наталія Мельник, інформує ONLINE.UA з посиланням на прес-службу КМДА.

«За останніми статистичними даними, середньомісячна заробітна плата в місті Києві становить 15183 грн, що на 18% перевищує показник аналогічного періоду минулого року», – йдеться в повідомленні столичної влади.

Також відзначається, що рівень безробіття у Києві скоротився до 6,7%. Це значно менше, ніж в середньому по Україні, де офіційний показник безробіття становить 9,1% від усього населення.

Наталія Мельник повідомила, що оборот роздрібної торгівлі у Києві зріс на 14,4%, а експорт і імпорт товарів – на 21,4% і 11,6% відповідно. Крім цього, за підсумками першого півріччя 2019 року на 19,5% збільшився обсяг будівельних робіт в столиці.

За словами чиновниці, у 2020 році та у найближчих роках у Києві планується виділити з міського бюджету 22,5 млрд гривень на будівництво та реконструкцію. Найбільші кошти з цієї суми будуть направлені на об’єкти ЖКГ, оновлення міського транспорту та заклади освіти.

Нагадаємо, що сьогодні міський голова Києва Віталій Кличко був помічений у літаку, який вилітав з України. За даними журналістів, мер столиці відбув у відпустку, яка триватиме 5 днів – з 5 до 9 серпня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?