У команді Путіна збентежені закликом Навального до росіян
Категорія
Політика
Дата публікації

У команді Путіна збентежені закликом Навального до росіян

У команді Путіна збентежені закликом Навального до росіян
Джерело:  online.ua

19 січня незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков нарешті вирішив прокоментувати останні гучні події, пов'язані із затриманням в РФ лідера російської опозиції Олексія Навального. Він намагався спростувати чутки про те, що Володимир Путін боїться впливового опозиціонера й саме тому віддав наказ помістити останнього в СІЗО. Пєсков почав стверджувати, що це просто чутки та "повна нісенітниця". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання "Медуза".

"Це, звичайно ж, повна нісенітниця. Взагалі в цілому абсолютно не потрібно якимось чином асоціювати президента з порушенням законів Російської Федерації. А різні твердження, що хтось когось боїться, – це абсолютна нісенітниця", – заявив речник Кремля.

Офіційний представник Володимира Путіна також додав, що у ФСВП до лідера російської опозиції "були і залишаються претензії", адже "були порушені певні правила". Як стверджує Пєсков, в РФ протягом останніх 3 років порушення правил умовного терміну були зафіксовані майже 18 тисяч разів, і у всіх випадках застосовувалися певні заходи. Речник російського президента почав переконувати журналістів, що всі ці 18 тисяч разів щодо порушників задіювали численний поліцейський супровід.

Варто звернути увагу на те, що команда Володимира Путіна злякалася заклика Олексія Навального до усіх громадян РФ. Як відомо, політик попросив росіян виходити на вулиці, аби дати відпір свавіллю Кремля. Ці заклики Навального виходити на вулиці прессекретар Путіна назвав "тривожними", однак додав, що влада РФ не боїться масових протестів.

"Тривожні заклики. Ми не є органом, який може давати оцінку цьому, але, безумовно, напевно, це могло б бути приводом для певного аналізу і експертизи на предмет закликів до чогось незаконного", – заявив Дмитро Пєсков.

Журналісти також поцікавилися у речника Кремля, чи немає суперечності в тому, що Навальний не відмічався в поліції, тому що був у Берліні, куди його відпустив особисто Путін. Пєсков на це відповів, що "немає жодних суперечностей".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олексія Навального помістили у СІЗО  з нелюдськими умовами утримання

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?