У команді Зеленського б'ють на сполох через рішення Путіна проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

У команді Зеленського б'ють на сполох через рішення Путіна проти України

У команді Зеленського б'ють на сполох через рішення Путіна проти України
Джерело:  online.ua

Команда російського глави Володимира Путіна не залишає спроб заблокувати переговори по Донбасу, вийти з переговорного процесу і посадити за стіл переговорів з офіційним Києвом бойовиків ОРДЛО. Кремль своїми нахабними планами вже перетворив мінський переговорний процес на фарс, але заради збереження самої можливості мирного діалогу і підтримки Заходу, офіційний Київ дипломатично це "проковтує". Представник української делегації в ТКГ від Луганська Сергій Гармаш розцінює поведінку РФ на Мінських переговорах як відверте, демонстративне хамство, на яке закриває очі як Захід, так і представники ОБСЄ, які беруть участь в переговорах. Гармаш кажучи про компроміс в Мінських угодах нагадав, що угоди з дияволом завжди закінчуються погано - він вважає, що Путін заради досягнення своєї мети піде на багато умов України, але потім забере у мільйон разів більше. Своєю позицією з приводу останнього рішення Путіна, який на переговорах ТКГ продовжував домагатися своїх реальних цілей по Донбасу, Гармаш поділився в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"Росія жорстко, я б сказав, по хамськи продавлює політичну суб'єктивізацію ОРДЛО. Всі її дії, в тому числі і перемир'я, спрямовані тільки на це - узаконити в тілі України ракову пухлину "русского мира". Вчора на ТКГ це було особливо помітно. Вони вже відкрито говорять про "делегації ОРДЛО", хоча ОРДЛО не є членами ТКГ і відповідно не можуть мати в ній ніякої делегації. В ТКГ є лише запрошені Російської делегацією (Москва посоромилася навіть зробити їх членами делегації РФ). Тим більше неприпустимо зайняття Росією позиціъ спостерігача, а не учасника процесу, заяви про те, що вона "прийме будь-яке консенсусне рішення між делегаціями ОРДО-ОРЛО і України", - розповів Гармаш про нові ультиматуми РФ.

Журналіст, включений в ТКГ як представник Луганська, підкреслив, що не збирається мовчки терпіти то збочення, яке РФ і ОБСЄ називають переговорами. Він обурений, що очевидного протиріччя Мінським угодами не помічають ОБСЄ і західні партнери, заради підтримки яких Україна наступає не тільки на самоповагу, а й на просту логіку.

"Я, як житель Донбасу, викинутий під загрозою смерті зі свого будинку за політичні переконання, розцінюю поведінку РФ на Мінських переговорах як відверте, демонстративне хамство. Якщо РФ і її маріонетки з Донецька і Луганська думають, що ігнорування тексту Мінська, маніпуляції і тиск - це та форма "діалогу", яка приведе до бажаного ефекту "мирного врегулювання", то вони помиляються. Вчіть фізику: будь-яка сила викликає зворотну силу протидії ... Або ми будемо конструктивно розмовляти і переконувати один одного логікою і аргументами, шукати компроміси не виходячи за текст "Мінська", і чуючи одне одного, або я, як представник вимушено переміщених осіб, буду робити все, щоб показати українському суспільству, і перш за все ВПО, як Росія до них відноситься і збирається звертатися з ними після реалізації Мінська", - попередив Кремль Гармаш.

Він підкреслив, що справа не в тексті Мінських угод, які, на думку Гармаша, можуть стати основою компромісу, а в методах і формах, які Росія використовує, намагаючись змусити офіційний Київ прийняти її збочене трактування цього тексту.

"Звертаюся до ОБСЄ і західних партнерыв. Якщо ви дійсно хочете мирного діалогу, а не створення грунту для реального громадянського конфлікту, не закривайте очі на те, що Мінський процес перетворений в фарс. Якщо ТКГ - це Росія Україна і ОБСЄ, то діалог повинен вестися між членами ТКГ, а не аватарами РФ з Донецька і Луганська, які нічого не вирішують, а тому і не відповідають за свої дії. Після цього поста мене можуть звинуватити у зриві стратегічних планів, може навіть назвуть його перешкодою до чергового обміну. Але звільнити 10 -100 осіб і віддати в рабство 40 мільйонів - це не той результат, який виправдовує угоду з дияволом. Угоди з дияволом завжди закінчуються погано. Він дасть тобі все, що ти хочеш, але потім забере у мільйон разів більше", - підсумував Гармаш.

Як відомо, команда президента РФ Володимира Путіна знову намагалася зірвати переговори по Донбасу, але вони все ж відбулися 19 серпня. В ході засідання ТКГ, в якому вперше брав участь перший президент України Леонід Кравчук і його перший заступник Вітольд Фокін, команда українського президента Володимира Зеленського погодилася з деякими пропозиціями Росії щодо розмінування і нових ділянок розведення сил і засобів. Крім того, економічна група ТКГ Донбасом вирішила, що українське підприємство по водозабезпечення буде продовжувати здійснювати на постійній основі поставки питної води українському населенню, проживає на тимчасово окупованій території. Гуманітарна робоча група досягла прогресу в питаннях взаємного звільнення утримуваних осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ОБСЄ увірвався терпець через ультиматум ОРДЛО на переговорах ТКГ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?